Wat te doen met een voedselallergie bij honden?

By | Luty 7, 2015

Wat te doen met een voedselallergie bij honden?

Een voedselallergie kan niet genezen, maar krijgen met een dieet en medicatie onder controle. Het is belangrijk dat uw hond te vermijden van het allergeen bij het ​​voeren – dan zal hij worden gespaard in het principe van de symptomen.

Eine Futterallergie kann für Hunde sehr belastend sein – Bild: Shutterstock / Cryber

Uw hond last heeft van jeuk, huiduitslag of indigestie? Kan eventueel worden achter een voedselallergie. Tenminste als u nog andere allergieën of oorzaken al uitgesloten. Samen met de dierenarts, maar je kan helpen uw huisdier.

Therapie voor voedselallergie met dierenarts stem

Met een zogenaamd eliminatiedieet geprobeerd de dierenarts om de symptomen van voedsel te verlichten allergie van uw hond. Ten eerste, je hebt alle ingrediënten van hondenvoer lijst en dit moet uw hond voor de komende zes tot tien weken te vermijden streng. Op deze wijze kan de symptomen te kalmeren.

Is het uw huisdier weer goed, dan kunt u voorzichtig en in coördinatie met de dierenarts, om welke voedingsmiddelen uw favoriete reageert eigenlijk allergisch. Telkens een verdacht voedermiddel toegevoegd in kleine hoeveelheden gedurende een week in de kom. In de volgende week, je probeert een ander voedsel. Zodra de allergische symptomen weer opdagen, weet je welke voedingsmiddelen het allergeen bevatten.

Als een hond voedselallergie ondanks zijn leven te genieten

Aangezien voedselallergie niet kan worden genezen, moet de hond strikt vermijden het allergeen. Zeer belangrijk tijdens de behandeling, zelfs tijdens de eliminatie dieet is dat uw huisdier is nog steeds het eten van evenwichtige en veelzijdig. Er mag geen gebreken zijn omdat bepaalde voedingsstoffen te kort zijn. Een eetdagboek voor uw viervoetige vrienden kan nuttig zijn om bij te houden.

De dierenarts kan ook geneesmiddelen die de symptomen van voedselallergie verlichten beschrijven. Zorg ervoor dat uw hond neemt de medicatie correct en regelmatig. Dan kan hij leiden een grotendeels normaal, pijn-vrij leven.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *