Wat is hypoallergeen hondenvoer?

By | Luty 7, 2015

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Niet alleen wij mensen, honden hebben ook te kampen met voedselintoleranties. Hypoallergeen hondenvoer kan helpen u en uw viervoetige vrienden om een dergelijke voedselallergie te bestrijden.

Hypoallergenes Hundefutter verzichtet auf Inhaltsstoffe, die häufig Allergien auslösen – Bild: Shutterstock / GVictoria

Veel honden last van intoleranties of gevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen. Een goede tip is hier hypoallergeen hondenvoer zijn. Het bevat lagere hoeveelheden typische stoffen die vaak irritatie of allergische reacties veroorzaken. Dus het is beter verdragen dan conventionele voeding voor de meeste viervoeters – zelfs als ze een gevoelige maag.

Voedselallergie bij honden: wat helpt?

Dergelijke allergieën kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid van ingrediënten. Zoals kalkoen, rundvlees en varkensvlees – vaak kun je zo’n zogenaamde allergenen voor honden zoals in melk, eieren, granen en verschillende soorten vlees te vinden. Maar soja of maïs kunnen de trigger voor een voedselallergie zijn. Een mogelijkheid is hier te voeden tot opheffing van bepaalde ingrediënten, zoals graan gratis hondenvoer .

Hypoallergeen hondenvoer afgezien geheel bij de meest typische stoffen die allergie geteisterde honden vaak niet getolereerd. In plaats van graan of maïs ze bereid zijn, bijvoorbeeld met aardappelen in plaats van de klassieke vlees paard en rendieren worden verwerkt. In de meeste gevallen, de fabrikanten volledig missen conserveringsmiddelen of smaakversterkers omdat ze slecht geschikt voor vele dieren.

Hypoallergeen hondenvoer: Dit is belangrijk

Algemeen hypoallergeen hondenvoer wordt als zodanig gemarkeerd. Als uw hond is gevoelig, en in honden voeding uit de speciale voeding te houden, moet u ontkent in ieder geval met uw dierenarts. Tests zal onthullen die voedselallergieën uw huisdier heeft precies. De arts kan dan vertellen welke producten en fabrikanten zijn geschikt voor het aan jou. Maar het is belangrijk dat je probeert verschillende rassen voorzichtig om verdere onverenigbaarheden van uw hond uit te sluiten.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *