Wat is gezonder? Barf of conventionele hondenvoer?

By | Luty 7, 2015

Wat is gezonder? Barf of conventionele hondenvoer?

Barf is een steeds populairder wordende trend voeding voor honden. Maar het vers vlees voeding echt gezonder dan conventionele hondenvoer? We hebben samen de voor- en nadelen van Barfens voor u zetten.

Ist rohes Fleisch für Hunde gesünder als verarbeitetes? – Bild: Shutterstock / chaoss

Wanneer Barfen alleen onverwerkt vers vlees en rauwe, beste gepureerde groenten en fruit worden gevoed. Op de vraag of Barf is eigenlijk gezonder voor honden als een klassieke natte of droge voeding, zijn de geesten. Pleitbezorger van het voeden methode beroepen op het feit dat het voeren methode komt overeen met de herkomst van de honden, omdat voeden de wolven en andere wilde hondenrassen ook.

Barfen: Rauw vlees in plaats van het eindproduct

Veel voorstanders van Barf methode zijn van mening dat de honden de vitaminen en mineralen beter gevonden in vlees, groenten en Co kan opnemen in ruwe vorm als in gekookt of op andere wijze bewerkt. Ook aan bod in deze vorm van dieet af smaakversterkers en conserveringsmiddelen die schadelijk kunnen zijn. Het credo van de Barfen: het zuivere voeding voor de hond, hoe beter. Ook voor de gezondheid van tanden en vacht van de viervoetige Barf het gunstig.

Barf is echt gezonder?

Maar niet alle voeden methode over zo positief. Critici beschuldigen Barfen voor klachten in het gastro-intestinale gebied en diverse tekortkomingen. Zo is de conventionele hondenvoer zou zelfs gezonder? Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag.

De beste optie is, uw hond van de dierenarts te laten grondig gecontroleerd en te bespreken met de arts wat hij zou aanraden aan het dier. Als u besluit om dieet Barf als je kunt vanuit uw dierenarts geven een gedetailleerd overzicht van wat voedingsstoffen in die dosering moet uw huisdier en zorg ervoor dat hij krijgt dit bij elke maaltijd.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *