Waarom chocolade is giftig voor honden

By | februari 7, 2015

Waarom chocolade is giftig voor honden

Voer niet uw hond beter met nougat en chocolade truffels. Voor uw favoriete chocolade is giftig en kan zelfs leiden tot de dood in grote hoeveelheden.

Für Hunde ist Schokolade giftig: Geben Sie ihm besser andere Leckerli – Bild: Shutterstock / Barna Tanko

Is chocolade echt giftig voor honden? Steeds weer horen we het, maar veel eigenaren willen het niet geloven. Maar zelfs als we de mens heerlijke desserts zoals grote vreugde: De alkaloïde theobromine in cacao chocolade activeert het lichaam van viervoeters processen, die levensbedreigend kan zijn.

Wat is chocolade giftig voor huisdieren?

Voor honden, chocolade is giftig omdat het een stof het centrale zenuwstelsel van viervoetige helemaal messes up bevat. Voeg cacaobonen waarvan chocolade wordt gemaakt, theobromine is inbegrepen. Dit materiaal komt tussendoortjes door de darm van de hond in het bloed en van daaruit in de lever. Hij zit metabole processen die verwoestend voor de hond. Theobromine remt adenosine receptoren en fosfodiësterase. Het resultaat: Er worden steeds meer verdeeld stresshormonen. symptomen van chocolade vergiftiging bij honden zijn diarree en braken. Chocolade bevat theobromine en cafeïne naast, die ook giftig voor honden.

Vooral donkere chocolade giftig voor honden

Niet alleen dat chocolade is giftig voor honden, duurt het ook nog steeds boven het gemiddelde, totdat de honden de gevaarlijke stof theobromine weer hebben teruggebracht. Honden met een chocolade vergiftiging last van krampen en onrustig. Zelfs met kleine hoeveelheden theobromine haar lichaam sterk reageert. Hoeveel is giftig voor honden van chocolade hangt af van hoe groot en zwaar de viervoeters zijn. Heeft uw hond knabbelen van het snoep, moet u voor de behandeling van een chocolade vergiftiging bij honden zo snel mogelijk contact op met een dierenarts.

Bovendien heeft elk type chocolade bevat een verschillende hoeveelheid cacao. Hoe meer is, des chocolade giftig voor honden. Duidelijk, bitter of bitterzoete chocolade is vooral gevaarlijk voor de hond. Het bevat de meeste van de cacao, de hoogste concentratie van theobromine. Voor de productie van witte chocolade echter geen cacao gebruikt. Daarom is het ook geen theobromine bevatten. Niettemin: Behandel uw favoriete liever iets goeds door hem een ​​traktatie voor honden. En als het iets zoets zou moeten zijn, probeer het dan opnieuw met een speciale hond chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *