Voordelen van de droge voeding: waarom is het goed voor de hond

By | Luty 7, 2015

Voordelen van de droge voeding: waarom is het goed voor de hond

Nat of droog voedsel, veevoer restjes, Barfen of koken voor jezelf? Er zijn veel verschillende manieren om zijn hond te voeden. Niet alle methoden zijn even goed en zorgen voor een evenwichtige voeding van de viervoeter. Ontdek de voordelen van droge voeding – een van de meest gekozen door het voeden methode – biedt.

Vorteile von Trockenfutter: Darum ist es gut für den Hund – Foto: Shutterstock / Scorpp

Voordelen van de droge voeding voor honden

Droog voedsel, in tegenstelling tot de natte voedsel een lager vochtgehalte van ongeveer tien procent. Nat voer, die verder bestaat voornamelijk uit dierlijke eiwitten, heeft een watergehalte van maximaal 70 procent. De lagere vochtgehalte van het gedroogde voedergewassen heeft tot gevolg dat honden hebben daarvan een kleinere hoeveelheid aan dezelfde energiebehoefte als een groter deel van nat voer dekken. Vanwege de kleine hoeveelheid voedsel het spijsverteringsstelsel van de hond minder belast. Als uw hond een gevoelige spijsvertering, kan de schakelaar verlichting te brengen aan droogvoer. Bovendien droogvoer is beter voor de tanden en tandvlees van het dier, het kan bijdragen aan tandreiniging en minder bekledingen ontstaan ​​als de natte versie.

Deze voordelen van droogvoer doen natuurlijk alleen merkbaar zijn wanneer je investeert in hoogwaardige producten. Een goed dieet moet geen kunstmatige kleur- en geurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen bevatten. Bovendien kiezen voor een hoog eiwitgehalte en vergelijk de voedingswaarde-informatie op de verpakking. Als de gegevens suggereren een grotere hoeveelheid voedsel, het niet noodzakelijkerwijs het goedkoopste product, zelfs al kost het minst.

Voordelen van de droge voeding voor hondenbezitters

U als eigenaar van een hond kan profiteren, onder andere, dat droge voeding gemakkelijk kan worden opgeslagen dan nat voer. Vooral wanneer u reist, kan dit een voordeel zijn. Daarnaast is de droge voeding duurt langer als gevolg van de lagere watergehalte, zodat u kunt voorraad op voorhand langer. Niet in het minst, het overtuigde veel hondenbezitters met zijn lagere prijs.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *