Voeden katten correct: Je moet er rekening mee

By | februari 18, 2015

Voeden katten correct: Je moet er rekening mee

Als u wilt uw kat goed in te voeren, moet u bijzondere aandacht besteden aan de omstandigheden van uw favoriet. Voor hoeveel en welk voedsel heeft uw kat vriend is individueel verschillend. Enkele belangrijke tips kunnen u helpen uw kat te beschermen tegen obesitas of ondervoeding.

Katzen richtig füttern: Das sollten Sie beachten  – Foto: Shutterstock / Eric Isselee

Feed kat behoren: individuele wensen

Wat eten de juiste is, hangt af van de leeftijd van uw kat vriend. Kittens moeten ander voedsel dan senioren ouder dan acht jaar. Hier is het belangrijk om de juiste samenstelling te garanderen. De activiteit van het dier is essentieel om de aard en omvang van voedsel. Een beklimming leuke outdoor kat kan meer dan een gezellig huis kat te eten. Zorg er altijd voor dat uw kat is prima, want verveeld of gestrest dieren eten, zelfs als ze echt geen honger – het resultaat is vaak overgewicht. Laat uw favoriete soms voor zijn voedsel “werk” door het verdiend tijdens het spelen. Dit creëert variatie en beweging. Serveer kattenvoer altijd bij kamertemperatuur – nooit direct uit de koelkast. Het moet bij voorkeur meerdere kleine porties per dag in plaats van een paar grote.

De omgeving moet goed zijn

Voeden van een kat correct, betekent ook een vaste voederplaats waar ze kunnen wennen aan vast te stellen. Kies een rustige plek waar de kat zich veilig voelt. De putten moet schoon zijn. Over voer of zelfs afwasmiddel is opdagen bijzonder kieskeurig fluwelen poten neus. Natuurlijk niet missen van de waterbak. Echter, dit hoort niet in de onmiddellijke nabijheid van het voerstation. Katten worden gebruikt om met behulp van een stuk van hun “water hole” te lopen. Houd daarom op zijn minst een paar meter afstand van de foerageergebieden. Voor outdoor katten evenals regelmatige voeding tijden zijn belangrijk. Ze komen ook van heel ver gegaan om hun voedsel te krijgen op het gebruikelijke tijdstip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *