Vetzuren zijn gezond voor de hond

By | Luty 7, 2015

Vetzuren zijn gezond voor de hond

Een evenwichtige voeding moet u ook voorzien van essentiële vetzuren uw hond. Het lichaam van het dier kan ze niet tegelijkertijd zelf, maar is afhankelijk. Allereerst zij waardevolle energie, anderzijds zij moeten vetoplosbare vitamines kunnen gebruiken. Hier vindt u informatie wetenswaardigheden over het onderwerp van vetzuren te vinden.

Fettsäuren sind für den Hund gesund  – Foto: Shutterstock / dogboxstudiojpg

Gezonde voeding: functies van verzadigde vetzuren

Vetzuren zijn onder de lipiden en in principe worden onderverdeeld in verzadigde en onverzadigde. De eerste zijn slechts een drager van energie voor de hond. In de gelijktijdige voeding van koolhydraten en verzadigd vet eerst wordt het energieverbruik van de snel verteerbare koolhydraten. Vereist lichaam van de hond bovendien niet meer calorieën, vet deposito’s worden gemaakt.

Een gezond dieet van uw hond moet bestaan ​​uit slechts een bepaalde hoeveelheid verzadigde vetzuren. Dit varieert van dier tot dier en het ras te fokken. Een Schor , die wordt gebruikt in hondensporten uiteraard een hogere energie dan pug waardoor maximaal drie korte wandelingen per dag.

Onverzadigde vetzuren: belangrijkheid van omega-3 en omega-6

Onverzadigde vetzuren zijn essentieel voor een gezonde voeding als zij voldoen aan belangrijke functies in de stofwisseling. Twee subgroepen van deze lipiden omega-3 en omega-6 vetzuren. Je moet in de verhouding 1: 5 toevoer (omega-3 tot omega-6). Omega-6 is van nature in het vlees, die wordt gebruikt voor het voeden van de honden, en dus meestal niet afzonderlijk te worden toegevoerd. Een goede bron van gezonde omega-3 visolie en sommige plantaardige oliën. Je kan ook meerdere keren per week 0,3 gram olie per kilogram lichaamsgewicht toevoegen nadat de richtlijn van het eten wanneer je voedsel te bereiden voor uw hond zelf.

Als je aandacht besteedt aan een evenwichtige en gezonde voeding van uw hond, het risico op problemen minimaliseert de stofwisseling, de vacht of huid. Uw huisdier zal u dankbaar zijn.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *