Vegetarisch hondenvoer: Tips voor vleesloze voeding

By | Luty 7, 2015

Vegetarisch hondenvoer: Tips voor vleesloze voeding

Hondenbezitters die zich voeden vegetarisch, die vaak ook van toepassing zou zijn voor hun viervoetige vrienden en vraag jezelf af: Is vegetarisch hondenvoer gezond? Belangrijke tips voor een evenwichtige voeding zonder vlees kan hier gevonden worden.

Wer vegetarisches Hundefutter servieren möchte, sollte einiges beachten – Bild: Shutterstock / javier Brosch

Als het gaat om hondenvoer zijn de geesten: Sommige deskundigen zijn van mening dat vegetarisch hondenvoer voor voldoende toevoer van voedingsstoffen naar de viervoetige genoeg. Anderen zijn van mening dat een hond helemaal vegetarisch wordt gevoed, onvermijdelijk krijgt deficiëntie.

Vegetarisch hondenvoer: Is het gezond?

De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. In principe kunnen de honden ook gebruik maken van andere voedingsmiddelen zoals vlees en halen hun voedingsstoffen uit het. Essentiële aminozuren, bijvoorbeeld, maar vast meestal vlees of vis. Die dient puur vegetarisch hondenvoer moet daarom altijd voor zorgen dat de groenten en koolhydraten die zijn hond krijgt, bevatten alle essentiële voedingsstoffen. Voedingssupplementen kunnen hierbij helpen.

Als de voeding voor uw hond op een puur vegetarisch of zelfs veganistisch hondenvoer wilt wijzigen, moet u altijd met uw dierenarts voor advies. Hij kent de individuele behoeften van uw hond en kan u tips geven over wat voedsel dat je zal zorgen voor de levering van alle essentiële voedingsstoffen te geven.

Vleesloze voeding voor de hond: Tips

Als u wilt dat uw hond op lange termijn vegetarisch te voeden, moet je langzaam beginnen met de conversie. Hij heeft een aanpassingsperiode in elk geval. Begin dus bijvoorbeeld, zodat naast hem bieden eerste vegetarisch hondenvoer in kleine hoeveelheden aan het gebruikelijke voedsel. Heeft hij probeerde het en aanvaardt het, dus je kunt geleidelijk vervangen de huidige voeding via de vegetarische.

Het is belangrijk om de signalen van uw hond te herkennen: hij houdt van het vlees-vrij voedsel en is uiteraard niet na de omschakeling slappe of handelt apathisch, moet u – denken over re-geef hem te eten vlees – in overleg met uw dierenarts.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *