Vegetarisch dieet kat: Is dat gezond?

By | Luty 18, 2015

Vegetarisch dieet kat: Is dat gezond?

Als je een kat vegetarisch voeden alleen maar omdat mama of papa denk dat dit juist is? Kan gezond voor de poes die helemaal niet, dat is echt van nature een vleeseter zijn? De meningen over dit onderwerp verschillen voornamelijk bij vegetariërs en dierenartsen. Moraliteit is hier een cruciale trefwoord.

Katze vegetarisch ernähren: Ist das gesund?  – Foto: Shutterstock / ArtKolo

Vegetarisch dieet kat: Is dat alles?

Wie wil zijn kat vegetarisch te voeden, heeft in ieder geval de kans. Sommige fabrikanten hebben vegetarisch voedsel voor katten en honden in het programma, dat geschikt is voor enkelvoudige voeding zou moeten zijn. Echter, het moet een beetje overredingskracht, totdat uw huis kat gewend raakt aan de nieuwe plantaardig dieet. Eerste mix slechts iets onder de normale vegetarisch eten en verhoging van het bedrag geleidelijk totdat je helemaal doen zonder vlees toegiften. Houd in gedachten dat uw huisdier vereist door de mens gemaakte additieven die niet de plantaardige voeding kan leveren. Aanbevolen een dergelijke verandering in dieet kan alleen gevonden worden in overleg met de dierenarts, die behoudt de gezondheid van uw kat vriend in zicht.

Een kwestie van de gezondheid of de goede zeden,

Dus je kunt in principe eet je kat vegetarisch, zolang de toestand van de gezondheid er niet onder lijdt. Dierenartsen waarschuwen, bijvoorbeeld dat het maagdarmkanaal van zoogdieren niet alleen bedoeld is voor consumptie van plantaardig voedsel, wat kan leiden tot voedingstekorten en metabolische problemen.

Wat zijn de redenen dat u wilt uw kat te voeden een vegetariër, maar is een andere vraag. Terwijl mensen vrijwillig kiezen voor een exclusief plantaardig dieet, katten hebben geen zeggenschap over een dergelijke beslissing. Die spreekt zich uit tegen de bio-industrie moet zich afvragen of hij dit moet doen op de rug van zijn kat. Ten slotte is in de aard van de fluwelen poten, eiwitrijk vlees. Zelfs als een individuele kat niet mag worden beschadigd door een leven lang plantaardig dieet, de gevolgen op lange termijn voor de toekomstige generaties zijn wetenschappelijk nog onduidelijk. Een vegetarisch voor mama en papa moreel aanvaardbaar alternatief voor een vegetarisch dieet, echter kon hoogwaardige Ökofutter voor katten zijn, is bewust weggelaten landbouw in zijn voorbereiding.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *