Veganistisch hondenvoer gezond?

By | Luty 7, 2015

Veganistisch hondenvoer gezond?

Sommige eigenaren van gezelschapsdieren die vegetarisch of helemaal eten zonder dierlijke producten willen ook doorgeven op dit dieet om hun huisdieren. Veganistisch hondenvoer is een mogelijkheid – maar maken het ook gezond voor de viervoetige overblijfselen zijn enkele tips om te overwegen.

Rein veganes Hundefutter oder doch lieber klassisch mit Fleisch? – Bild: Shutterstock / Robert Neumann

Er zijn regelmatig debatten over de vraag of veganistisch hondenvoer is een gezonder alternatief voor huisdieren en zelfs leiden tot voedingstekorten. Mensen die zich voeden vegetarisch of veganistisch, vaak van mening dat een dier-vrij dieet voor honden is geschikt of zelfs gezond. Zij betogen dat de honden zijn alleseters en kunnen daarom afzien van vlees en andere dierlijke producten.

Welke voeding is gezond voor de hond?

Hoewel honden kan eigenlijk – in tegenstelling tot bijvoorbeeld katten – zeker gebruiken andere voedingsmiddelen dan vlees. Men moet hun behoeften, maar niet gelijk met die van een mens. Plantaardig voedsel kunnen gebruik maken van de viervoeters bijvoorbeeld te maken, maar ze vaak niet bieden voldoende essentiële aminozuren, de honden, maar hard nodig hebben. Veel dierenartsen raden het gebruik van voedingssupplementen als eigenaren van gezelschapsdieren dienen louter veganistisch hondenvoer.

Veganistisch hondenvoer: Hoe deficiëntie symptomen voorkomen

Ideaal zou een evenwichtige verdeling van groenten, koolhydraten en vlees of vis. Klaar om hondenvoer levert de mix in sommige gevallen. Maar voorkomen dat veel eigenaren van gezelschapsdieren, omdat voor hen belangrijk is dat de hond eten zonder dierproeven werd geproduceerd, en teken een veganistisch dieet voor.

Dat is echter niet zo dat een honden dieet zonder dierlijke producten is automatisch ongezond voor het huisdier of ziek maken. Het is zeer ingewikkeld en brengt een aantal risico’s. Wie wil zijn huisdier alleen veganistisch hondenvoer geven om ethische redenen, dus moet aandacht besteden aan veel dingen. Het is het beste om af te spreken met uw dierenarts als u overweegt om het voedsel te zetten voor uw hond. Hij kan u individueel vertellen, wat uw huisdier nodig heeft – en in welke hoeveelheid. Het is ook belangrijk dat vegan ondervoede honden regelmatig gecontroleerd deficiëntie voorbeeld te weinig eiwit in elk geval te vermijden.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *