Taurine: Belangrijk in het kattenvoer

By | Luty 10, 2015

Taurine: Belangrijk in het kattenvoer

Katten zijn, in tegenstelling tot vele andere dieren op een regelmatige toevoer van taurine afhankelijk van het voedsel. In het volgende zal het een vraag waarom het zo belangrijk en welk effect heeft op Stubentiger zijn.

Die meisten Katzenfuttersorten enthalten Taurin – Bild: Shutterstock / Erik Lam

Taurine is een natuurlijk aminozuur in vleeseiwitten, bijvoorbeeld spiervlees, hart, lever en zeedieren. De dagelijkse taurine overdekte belangrijke lichaamsfuncties worden onderhouden, er is een gebrek daaraan, kan verschillende gezondheidsproblemen leiden.

Taurine en zijn effect bij katten

Taurine speelt een belangrijke rol in de stofwisseling, spijsvertering en bij vrouwen voor vruchtbaarheid. Speciaal voor de functie van het hart en de ogen zeer belangrijk voldoende taurine. Een aanhoudend gebrek aan aminozuur kan ernstige gevolgen hebben voor de kat, die een zwak immuunsysteem kan leiden tot gehoorverlies, onvruchtbaarheid, blindheid, of hartfalen.

Belangrijk: de inname via de voeding

Katten slechts een zeer kleine hoeveelheid zich van andere aminozuren taurine vormen. Veel van hen dagelijks gescheiden met de spijsvertering weer en moeten daarom een ​​regelmatige aanvoer zodat hun behoeften wordt voldaan in taurine. Precies hoeveel ze moeten afhankelijk van de leeftijd van, activiteit, en vele andere factoren.

Dit gebeurt meestal op het voeden – gemeen kattenvoer rassen, maar ook in rauw vlees, taurine is inbegrepen. Ook voedingssupplement die kunnen worden toegevoegd aan voer op een taurinedeficiëntie, zijn commercieel verkrijgbaar.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *