Symptomen van chocolade vergiftiging bij honden

By | Luty 7, 2015

Symptomen van chocolade vergiftiging bij honden

Nervositeit, bevingen en diarree: symptomen van chocolade vergiftiging bij honden meestal lijken vertraagd. Soms eigenaren niet beseffen wat is precies het probleem.

Zu den Symptomen einer Schokoladenvergiftung beim Hund zählen Krämpfe und Erbrechen – Bild: Schutterstock / Warren Goldswain

Leiden tot een chocolade vergiftiging bij honden is de stof theobromine. Het werkt in op het centrale zenuwstelsel van het dier en dus leidt tot krampen, hoge bloeddruk of hartproblemen zelfs gevaarlijk. Maar duidelijke symptomen van vergiftiging zijn uiterlijk zichtbare laat.

Welke symptomen wijzen op een vergiftiging?

Tekenen van chocolade vergiftiging bij honden kunnen zijn diarree en braken. Echter, deze symptomen zich voordoen bij de viervoeters vaker zeldzaam. Ze hebben vaak relatief onschuldig oorzaken. Daarom zullen de meeste eigenaars beseffen te laat dat haar favoriete dringend medische hulp. Wat is een beetje zoete zoete tand kan dat doen?

Heel veel, want chocolade is giftig voor honden ! Andere symptomen van chocolade vergiftiging bij honden kunnen zijn rusteloosheid en tremoren. Definitieve aanwijzingen omvatten toevallen. Soms kan zelfs leiden tot hartritmestoornissen. Bovendien lichaamswarmte van het dier. Sommige dieren hebben een zeer grote dorst en vaak plassen – ze drinken ongewoon groot. Zo proberen ze de vochtbalans in het lichaam rebalance. Omdat uw trouwe vriend voelt dat zijn lichaam toont een ongewone reactie, is waarschijnlijk de meest significante tekenen van vergiftiging van de toegenomen nervositeit van het dier.

Effect van chocolade vergiftiging bij honden

Het probleem: enerzijds, de symptomen van chocolade vergiftiging bij honden zijn moeilijk te onderscheiden van die van andere ziekten. Anderzijds lijken erg opvallende symptomen na gemiddeld 2-4 uur. Tot die tijd is de theobromine lang voorbij voor het grootste deel in het bloed van de hond – dan is het opwekken van braken helpt niets. Alleen de dierenarts kan met een gerichte behandeling voor chocolade vergiftiging hulp.

Afhankelijk van hoe ernstig de chocolade vergiftiging bij honden, kunnen ze al leiden zonder behandeling binnen een halve dag voor de dood van arme viervoeter. En zelfs als de hond overleefde de vergiftiging, kan het zijn dat hij toont nog langdurig symptomen zoals leverdisfunctie en haaruitval.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *