Restjes zijn niet op het menu van een kat

By | Luty 18, 2015

Restjes zijn niet op het menu van een kat

Als je een gezonde kat dieet waarderen, moet u uw huisdier niet voeden met restjes. Veel van wat de mens kan eten is ongezond voor de kleine huiskat en maakt hem ziek. Specerijen, te veel vet en suiker, maar ook ziekteverwekkers zijn een onderschat gevaar.

Essensreste gehören nicht auf den Speiseplan einer Katze – Foto: Shutterstock / Forewer

Die stukjes vlees en vis aan een gezond dieet?

De klassieker onder de restjes zijn rauw vlees restjes. Wat was misschien te vet voor de eigenaar of keek onsmakelijk, vaak eindigt in het Huisdier van de kat. Wat is goed bedoeld, kan heel gevaarlijk zijn voor de hond. Rauw varkensvlees kan bijvoorbeeld ziekteverwekkers die dodelijk zijn voor katten zijn binnen een zeer korte tijd bevatten. Rauw rundvlees, wild en gevogelte, echter zelden schadelijk.

Hoewel de vis is een onderdeel van een gezond dieet kan, maar in de vorm van etensresten vis is niet gevaarlijk. Aan de ene kant is een hoog risico van de botten. Dat ze zogenaamd veilig voor katten, is niet correct. Als omver te werpen de fijnproevers op de vis, worden ze blootgesteld aan onnodige risico op letsel. U kunt stikken op de botten net als mensen. Visresten die overblijven na het eten, bevatten ook grote hoeveelheden vet, wat een gezonde voeding katten waar nodig.

Waarom restjes zijn ongezond voor katten

Hetzelfde geldt voor andere voedselresten zoals aardappelen en rijst. Ze bevatten veel zetmeel voor de gevoelige katten maag is nog niet klaar. Sauzen en andere gerechten zijn ook meestal gekruid te scherp. Ook niet krijgen uw huiskat. Dit kan leiden tot ernstige darmklachten, die niet alleen veroorzaakt door hete specerijen, maar ook door teveel zout of verschillende conserveringsmiddelen. U doet uw favoriete dus geen gunsten als je hem te dienen schijnbaar heerlijk eten in de vorm van etensresten.

Hetzelfde geldt voor snoep: Ook al is er weer sprake van een zoete tand, moet zoete voedingsmiddelen taboe voor de grootste zoetekauw op vier poten zijn. De grote hoeveelheden suiker gevaarlijk voor hun tanden en hun vertering. Heeft uw Samtpfötchen bijvoorbeeld, werd een vriend van chocolade, moet je per se benadrukken van het dieet. Anders is, is binnenkort een bezoek aan de dierenarts.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *