Rauw varkensvlees kan fataal zijn voor katten

By | februari 18, 2015

Rauw varkensvlees kan fataal zijn voor katten

Als u wilt uw kat met vers vlees plezier te maken, moet je voedt onder alle omstandigheden rauw varkensvlees. In het ergste geval kan de goedbedoelde Treats fataal voor uw Schmusetiger zijn. Een gevaarlijk voor de mens virus kan levensbedreigende ziekte van Aujeszky bij katten veroorzaken.

Rohes Schweinefleisch kann für Katzen tödlich sein – Foto: Shutterstock / Yutilova Elena

Dodelijke Gevaar: Geen voeding rauw varkensvlees

Die voorbereid zijn diner van vers varkensvlees, moet de impuls te weerstaan ​​om een ​​deel van het op vier poten te voeden om zijn gastronomische. Heb je je ooit afgevraagd waarom kattenvoer bevat uit de handel, terwijl gevogelte, vis, konijnen en runderen, maar nooit varkensvlees? De reden is dat rauw varkensvlees een dodelijk kat en hond virus kan bevatten. De zogenaamde Aujeszky virus is onschadelijk voor de mens, huisdieren: een infectie echter dood.

Ziekte van Aujeszky: Rescue onmogelijk

Als uw geliefde kat met dit virus besmet zijn, duurt het twee tot negen dagen tot de ziekte van Aujeszky uitbreekt en vordert snel in haar loop. Zelfs als je vroeg herkennen van de symptomen, een redding is niet mogelijk, omdat er geen remedie voor het virus. De symptomen zijn die van hondsdolheid vrij gelijkaardig: de aard van uw kat veranderd, wordt ze angstig en onrustig. Na enige tijd gekomen om convulsies, de ademhaling wordt sneller en de speekselproductie toeneemt. Gewelddadige jeuk leidt tot het feit dat besmette dieren voortdurend krabben en soms zelfs de jeuk is zo sterk dat de dieren knagen korting op alle ledematen. Binnen 24 tot 48 uur eindigt de pijnlijke ziekte met de dood.

Hoewel het risico van infectie relatief laag in Duitsland, maar het is verstandig niet tijdens het voeden van rauw varkensvlees. Per ongeluk of opzettelijk valselijk verklaard varkensvlees, dat is eigenlijk uit een risico-land, inderdaad maakt mensen niet ziek – je Stubentiger een dergelijke fout kan je je leven kosten, echter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *