Maak kattenvoer zelf: Dit is belangrijk

By | februari 18, 2015

Maak kattenvoer zelf: Dit is belangrijk

Wie wil doen zonder industrieel geproduceerd voedsel voor zijn huisdieren en kan kattenvoer zelf te maken. Het moet altijd worden herinnerd sommige dingen, zodat uw kat alle noodzakelijke voedingsstoffen.

Was gehört in den Topf, wenn man Katzenfutter selber kochen möchte? – Bild: Shutterstock: Okssi

Als je jezelf kattenvoer te maken, zal uw huisdier er zeker van te genieten van de frisse afwisseling. Hoge kwaliteit vlees en andere goede ingrediënten moeten hier de basis vormen. Voor de gezondheid van uw kat voedzaam dieet is in feite fundamenteel. Een goede mix van dierlijke eiwitten en vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en spoorelementen is ideaal.

Maak kattenvoer zelf: Versheid is belangrijk

Vers vlees zoals kip of rundvlees, die in ieder geval in de pot als je kattenvoer maak je eigen. Klassiekers zijn natuurlijk, dijen, vleugels, heup of been. Echter, kalkoen, kip of rundvlees hart, kunt u het feest van uw kat vriend te verwerken. Allemaal deel uit van de zogenaamde mager vlees, dat is een goede eiwit en vet leverancier. Dit maakt het een goede energiebron voor katten. Naast vlees – of vis natuurlijk – je kunt zelfs gekookt voedsel verrijkt met wat rijst of aardappelen. Zelfs wortelen of paprika je aankan in kleine hoeveelheden. Gekookte eieren, yoghurt of kwark extra eiwit. Plantaardige oliën of vetten pluimvee zijn ook gezond.

Deze voedingsmiddelen moeten taboe

In sommige ingrediënten die je moet echter beter om te vertrekken wanneer je kat voedsel zelf te maken. Gezouten of gekruid voedsel niet moeten worden op het menu, noch gerookt vlees of vis. Peulvruchten en koemelk kunnen problemen met de spijsvertering bij katten veroorzaken. Uien kunnen voor Samtpfoten bevatten giftige stoffen. Voor de toepassing van Barfens sommige voedingsmiddelen en vlees ook rauw kan worden gevoerd – het is niet aan te raden voor varkensvlees in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *