Koken hondenvoer zelf: Heerlijke recepten

By | februari 7, 2015

Koken hondenvoer zelf: Heerlijke recepten

Wie wil kopen voor de gezondheid of financiële redenen geen conventionele voedsel voor zijn viervoetige vrienden kunnen ook hondenvoer zelf koken. Ideeën voor heerlijke recepten en tips voor het maken hier beschikbaar.

Wer Hundefutter selber kochen will, sollte ein paar Dinge beachten – Bild: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Classic hondenvoer wordt vaak voorzien van te veel koolhydraten als goedkoop vulmiddel. Een goed alternatief is hier: hondenvoer om zelf te koken. Zelfs iemand die zich inzet voor de duurzame productie van diervoeder zou er goed aan doen om het zelf te maken. Want je kunt ervoor zorgen dat alle ingrediënten zijn geteeld of geproduceerd op een ecologische manier – van vlees tot behandelen . Als basis voor alle recepten is belangrijk dat de kwaliteit van de ingrediënten is perfect. Als u wilt hondenvoer zelf te koken, moet het een goede mix van vlees of vis, gezonde koolhydraten en groenten voor zijn vitaminen te zijn. In het algemeen: rund- en lamsvlees kan rauw gevoerd worden – maar dat hangt ook af van de smaak van uw hond. Wild en gevogelte, moet u de voorkeur om te koken.

Koken hondenvoer zelf: Tips

Voor normaal actieve hond, kunt u proberen recepten zoals deze: Bereid kip of mager rundvlees. Dan koken havermout met elk van de dubbele hoeveelheid water. Hiervoor kunt u een beetje saffloerolie toevoegen. Afhankelijk van de hoogte van de hond kunt u de hoeveelheid te verhogen.

Recepten voor zelfgemaakte hondenvoer

Andere recepten voor zeer actieve honden je kunt koken met rijst, aardappelen of pasta als bijgerecht. Voorbereiden om zo de Eerste Rice – ofwel aardappelen of noedels – ook. Het is belangrijk dat wordt gekookt in ongezouten water. Meng op het einde sommige groenten eronder. Dit zou bijvoorbeeld kunnen wortelen, erwten of spinazie. Kook het vlees in kleinere stukken nu. Nu kunt u het allemaal in elkaar gezet en serveer je viervoeter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *