Knoflook is giftig voor honden?

By | Luty 7, 2015

Knoflook is giftig voor honden?

Er zijn veel discussies over de vraag of knoflook is gezond voor honden. Als de plant maar ook giftig voor huisdieren? Het antwoord is niet uniek maar hangt af van de dosering.

Knoblauch für Hunde – eine gute Idee? – Bild: Shutterstock / Michelle D. Milliman

Het wordt beschouwd als de oude boer regel dat knoflook voor honden giftig is. Maar wat is het? Dat de plant – net zoals uien – schadelijk voor huisdieren kan zijn, is voornamelijk te wijten aan de informatie alliin, een zwavelhoudend aminozuur.

Knoflook bevat alliin

Alliin kan negatieve invloed hebben op de gezondheid impact van een hond – wat telt is hier, maar de dosis. In het algemeen, een hoeveelheid van de stof die eigenlijk giftig verkrijgen, zou de hond 5 gram knoflook per kilogram lichaamsgewicht eten. In een viervoeter, die Opbrengsten 25 kilogram, wat betekent dat 125 gram waren pure knoflook per dag. Dat maakt ongeveer 50 teentjes kruidige plant. Deze dosis is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk.

Giftig of niet? Het bedrag maakt

Het antwoord op de vraag of knoflook is giftig voor honden, zo is ja, maar alleen in ongewoon grote hoeveelheden. Een lage dosis knoflook is echter ook gezond voor de hond. dierenartsen aanbevolen ongeveer 4 gram knoflook per dag als een gezonde hoeveelheid positieve effecten op het cardiovasculaire systeem van het dier. Meng alleen een beetje van het kruid plant onder de reguliere voeding van uw hond – maar natuurlijk alleen maar zo veel dat het smaakt nog steeds de hond.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *