Juiste voeding voor oudere katten: Gezondheid beslist

By | Luty 18, 2015

Juiste voeding voor oudere katten: Gezondheid beslist

De juiste voeding voor oude katten verschilt van die van de jongere neven en nichten. De reden is de veranderende stofwisseling. Senior voedsel moet zwaar worden gericht op de gezondheid van de Samtpfote: Vooral overgewicht en ondergewicht zijn cruciaal voor selectie.

Richtiges Futter für alte Katzen: Gesundheitszustand entscheidet – Foto: Shutterstock / vonzolomon

Senior Cats: „eretitel” 10-12 jaar

Vanaf de leeftijd van 10-12 jaar, kan uw huiskat bellen met volle trots Senior – of gewoon „oude kat” toen hij legt niet zozeer de nadruk op titels. Speciale aandacht moet je betalen als master of meesteres dan op de juiste voeding voor oudere katten. Een deken voedingsadvies kan niet zeggen, echter, moet het voedsel worden op basis van de gezondheidstoestand. Ten slotte is het van cruciaal belang dat uw favoriete lijdt aan onder- of overgewicht. Is hij gezond, maar je hoeft niet het voer switch nodig. Pas het alleen in als ziekten komen – bij voorkeur in overleg met uw dierenarts.

Voedsel voor oude katten met overgewicht of ondergewicht

Het is anders, maar als je senior lijden aan obesitas. Omdat hij ook steeds meer actief zal zijn bij ouderen leeftijd, moet u ervoor zorgen dat het voedsel heeft een lagere energie-inhoud en in plaats daarvan een hoge voedingswaarde. Zo kunnen ziekten worden voorkomen, die worden veroorzaakt door obesitas, zoals diabetes mellitus. Tot de belangrijke voedingsstoffen omvatten vitaminen, mineralen en vezels.

Maar ondergewicht kan gezondheidsproblemen bij ouderen veroorzaken. In dit geval moet de juiste voeding een zeer hoge energie-inhoud voor oude katten hebben. Als bijvoorbeeld de reukzin afneemt met toenemende leeftijd, ouderen Stubentiger hebben meestal een verminderde eetlust. Dit kan worden gecompenseerd door de stijging van de voedselprijzen energie. Vraag ook uw dierenarts als uw Schmusetiger heeft speciale voedingssupplementen, omdat met de leeftijd katten de voedingsstoffen in het dieet vaak slechter kunnen benutten.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *