Is fruit gezond voor honden?

By | Luty 7, 2015

Is fruit gezond voor honden?

Fruit in kleine hoeveelheden kan een beetje variatie te brengen aan de honden dieet, en leveren de viervoeters met essentiële vitaminen. Maar wat rassen eigenlijk zijn voor honden en wat moet worden gehouden bij het ​​voeden?

Viele Hunde essen gerne Obst und Gemüse – Bild: Shutterstock / Vivienstock

Zelfs in het wild zou nemen bij de jacht over de inbeslagname van hun herbivoor prooi kleine hoeveelheden fruit en groenten voor honden. Wie heeft er een viervoeter in huis, de tussen geniet van de appels in de tuin, of een gevallen stuk banaan, is waarschijnlijk juist in kwestie – dat is eigenlijk gezond?

Fruit voor Honden: Niet een must, maar niet schadelijk

Het hoge gehalte aan vitaminen en sporenelementen maakt fruit in kleine hoeveelheden voor honden een gezonde snack tussen de maaltijden door. Vruchten zoals banaan door veel hondeneigenaren ook als begeleiding bij voeding op prijs gesteld als de hond diarree heeft.

Wie zijn viervoetige vrienden nu en wil graag met een stuk fruit te maken, dus normaal gesproken nodig hebt om elke bezorgdheid over de gezondheid van zijn favoriete maken. Om het in de dagelijkse voeding, is echter niet geadviseerd als alleen vanwege het hoge suikergehalte.

Welke vruchten zijn compatibel?

Niet elke hond houdt fruit – de vraag is of hij kan iets er tussen in, dus pas ontstaat voor viervoeters die graag nemen. Voor de meeste honden zijn vruchten zoals appels, bananen, aardbeien, pruimen, ananas, mandarijn sinaasappelen, peren, watermeloen of vijgen populair en goed verdragen. U kunt de gewassen in kleine porties, pitloze en natuurlijk gevoed zonder suiker. Fruit in biologische kwaliteit is een goed idee voor uw trouwe vriend.

Let op: Deze vruchten lenen zich niet

Onder de vruchten waarmee je viervoeter, hoewel nog steeds was hij graag een gunst te doen bevatten druiven en rozijnen. Grotere doses kan leiden tot symptomen van vergiftiging en nierfalen.

Omdat elk dier verschillend is, kan het ook zijn dat uw hond een bepaald soort fruit niet tolereren. Heb je deze waarneming, de vrucht in kwestie mag voortaan niet meer gemaakt, noch zijn uitzonderlijk op zijn dieet.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *