Hoe vaak heb je voeden indoor katten per dag?

By | Luty 10, 2015

Hoe vaak heb je voeden indoor katten per dag?

Hoe vaak moet je voedt een kat per dag, afhankelijk van verschillende factoren – zoals leeftijd, gezondheidstoestand en het welzijn van het dier. In een gezond binnenklimaat kat meerdere porties zijn een goede keuze elke dag.

Eine Mahlzeit am Tag ist für Katzen zu wenig – Bild: Shutterstock / Hasloo Group Production-Studio

Kortom, de meeste katten goed opschieten met meerdere kleine porties per dag. Geen wonder, want na al, het is onderdeel van hun natuurlijke gedrag te gaan meerdere malen per dag om te jagen en eet kleine porties.

Ten minste twee porties per dag voor gezonde katten

In tegenstelling tot honden zijn katten nogal traag eters die genieten van hun menu zoals ongestoord en zonder gedoe om hem heen – u ook graag haar kattenvoer zoals verse en niet muf. Een grote portie, kunnen ze worden verdeeld over de dag, voor de meeste katten is dus niet correct. Maar hoe vaak moet je ze voeren?

Om de kat gezonde hun metabolisme gaande te houden en fit en moeten hun dagelijkse rantsoen worden verdeeld in ten minste twee porties. Beter zou zijn tussen de drie en vijf kleine maaltijden, waarvan de laatste is laat in de avond gegeven. Het is fijn als ze dezelfde tijden kunnen waarnemen van de dag bij het voeren over. Als u in dienst bent, kunt u denkt over het laten van de kat een portie bij de lunch om een ​​feeder te krijgen.

Kijk voor een gezonde, suiker-vrij voedsel met een hoog gehalte aan vlees, zodat uw huiskat is niet te dik en van zijn maaltijden alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft.

Bijzondere regels voor jong, oud en zieke katten

De situatie is anders met voedsel voor jonge katten , oude katten , drachtige katten , katten moeders en zieke dieren. Aan de ene kant is dit Stubentiger vereisen doorgaans meer voer voor andere, meer kleine porties per dag. Als je weet niet precies hoeveel, hoe vaak en wat voedsel dat ze dit fluwelen poten moeten voeden, uw dierenarts zal u adviseren.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *