Giftige Foods: Wat moet katten eten in geen geval

By | februari 18, 2015

Giftige Foods: Wat moet katten eten in geen geval

Giftig voedsel voor katten op de loer, zelfs waar je het niet verwacht. Dus uw zoete tand noch moet nog eten uien of bieslook druiven. Deze en anderen achteloos achtergelaten kan voedselvergiftiging en uw kat vriend veroorzaken dus gevaarlijk. De lijst van toxische voedingsmiddelen kan echter slechts onvolledig hier weergegeven.

Giftige Lebensmittel: Was Katzen auf keinen Fall fressen sollten  – Foto: Shutterstock / Robynrg

Toxisch Voedergewassen voor katten: Van tonijn aan chocolade

Bijna alle katten zijn wilde tonijn. Nauwelijks is de doos open, de Sweet Tooth veegt rond je benen en vereist een Happs. Zolang het blijft dan tonijn met een klein gedeelte zonder olie, is niets mis mee. Grotere hoeveelheden kunnen echter gevaarlijk omdat vissen zijn verontreinigd met kwik, dat vergiftiging bij katten kan veroorzaken. Ook mag uw kat chocolade of cacao te eten. Hoewel dit kan giftige voedsel meest Samtpfoten koud, maar hoe hoger het percentage van cacao in de chocolade, hoe groter het risico van vergiftiging zelfs in kleine hoeveelheden. Een hele panel betekent een zekere dood. Schuld is de stof theobromine die kunnen leiden tot uw Stubentiger krampen en braken. Cardiale aritmieën kan niet worden uitgesloten. Vang je Naschkätzchen met chocolade, controleer dan de hoeveelheid gegeten en houd ze in gedachten. Als u twijfelt, zoek liever naar een dierenarts.

Groenten en fruit, wat je niet moet eten Schmusetiger

Maar als er iets is helemaal gezond voor de mens, kan het aanzienlijke schade toebrengen aan uw kat. Giftig voedsel te vinden in feite ook een aantal groenten en fruit. Uien, knoflook en bieslook kan vergiftiging veroorzaken. Ze bevatten diverse giftige sulfiden. Bovendien uien waarborgen zwavelverbindingen de afbraak van rode bloedcellen. Ook mag je Schmusetiger druiven of hun gedroogde tegenhangers eten in de vorm van rozijnen. Hoewel de exacte oorzaak is onduidelijk, beide kunnen ook leiden tot nierfalen naast braken en diarree. Maar katten niet alleen eten, maar zo nu en dan slurpen giftig voedsel. Hoewel de koffie en thee waarschijnlijk zelden onder de favoriete drank van de viervoeters, moet u een oogje houden op het – ze veroorzaken onder andere hartkloppingen en tremoren. Al vrij likken de fluwelen poten een beetje melk. Hoewel niet noodzakelijk giftig, maar ook allesbehalve vriendelijk. Omdat katten zijn lactose-intolerant, kan het komen als obstakels om problemen met de spijsvertering. Dit betekent dat u goed voorbereid op een noodsituatie vindt u hier alle belangrijke eerste ronde-de steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *