Gezond of niet: Kunnen katten drinken van koemelk?

By | Luty 18, 2015

Gezond of niet: Kunnen katten drinken van koemelk?

Melk drinken katten – velen van ons, dit lijkt de normaalste zaak van de wereld zijn. We zijn dan ook heel verkeerd: Koemelk is voor de knuffeldieren namelijk niet gezond. Schuld voor de verkeerde overtuiging zijn waarschijnlijk talloze kinderboeken waarin kittens zijn klaar om hun melk schlabbernd drinken.

Gesund oder nicht: Dürfen Katzen Kuhmilch trinken? – Foto: Shutterstock / Alena Ozerova

Melk als „afleren” Katten drinken

Helemaal zo verkeerd is het beeld met de kittens drinken van melk, echter, omdat: Jonge katten zijn nog steeds in staat om melk te verteren. Je lichaam produceert nog steeds het enzym lactase, dat verantwoordelijk is voor de splitsing van lactose. Lactose is een vorm van koolhydraten die dient als een belangrijke energiebron bij jonge katten leeftijd. Als het kitten, maar dan onafhankelijk geworden en beginnen te jagen, hun lichaam produceert minder en minder lactase – Moeder Natuur gespeend vrijwel uit de melk. Hetzelfde geldt voor andere zoogdieren: U tolereren de gevorderde leeftijd niet meer melk.

Ongezonde: melk veroorzaakt problemen met de spijsvertering

Dus gespeende katten niet meer melk tolereren. Als u besluit dat consumeren leidt dit gewoonlijk tot spijsverteringsproblemen zoals opgeblazen gevoel, die kunnen gepaard gaan met ernstige pijn. Ook, te verdunnen met water melk, moet u afzien, wanneer het wordt ingevoerd, zodat er geen uw poes kwetsen. Er is ook geen kwestie of je hem wilt in plaats van melk van een ander dier koe te geven: Elke is ongezond voor uw kat.

De enige uitzondering is speciale melk van het dier dealers, die wordt lactose-gereduceerd. Merk echter op dat deze producten veel energie. Voer deze melk bij het voeren toegevoegd, moet u een andere voeding te geven in overeenkomstig minder. Een lijst is te vinden hier .

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *