Gevolgen: Wat kan overgewicht bij honden veroorzaken

By | Luty 7, 2015

Gevolgen: Wat kan overgewicht bij honden veroorzaken

Wat ook de redenen voor overgewicht bij honden – overmatig voeren omwille van een onbegrepen liefde voor dieren of een lagere energie na castratie – de gevolgen kunnen fataal zijn. Te veel gewicht op de ribben kunnen veroorzaken of bijdragen aan vele ziekten. Hier vindt u een overzicht van de ziekten die direct verband houden met obesitas bij honden te vinden.Folgen: Was Übergewicht beim Hund bewirken kann – Foto: Shutterstock / Katsai Tatiana

Gevolgen van obesitas bij honden: ziekten van inwendige organen

Een van de belangrijkste gevolgen van obesitas bij honden zijn problemen met de spijsvertering. Deze komen voort uit het feit dat viervoeters met gewicht probleem bewegen meestal minder dan hun normale gewicht peers. Sinds de zeer gevoelige spijsvertering, maar het werkt alleen correct met voldoende lichaamsbeweging, het komt in zwaarlijvige honden vaak resulteert in constipatie. Aangetaste dieren zal lijden aan constipatie of een opgeblazen gevoel.

Zwaarlijvige honden lijden ook vaker dan hun leeftijdsgenoten met nierstenen. Deze ziekte manifesteert zich door een verhoogde afzetting van urine – en vaak pijn. De vorming van urinestenen kan worden voorkomen door selectief eten.

De gevolgen van obesitas bij honden ook de ontwikkeling van diabetes mellitus. Wegens gebrek aan insuline beïnvloed honden kunnen de suiker die in voedsel (glucose) niet meer te gebruiken. Als u merkt dat uw viervoeter een van de symptomen van diabetes – bijvoorbeeld, steeg het drinken, vaak moeten plassen, geen verzadiging, of vermoeidheid – je moet hem dan krijg.

Obesitas bij honden: Overige Episodes

Terwijl de veranderingen van de huid bij zwaarlijvige honden zijn vooral een cosmetisch probleem, kan de extra kilo’s ook voorstander verwoestende ziekten van de gewrichten. Hoe zwaarder de hond, hoe sterker zijn gewrichten worden geladen. Dit kan leiden tot dit over en ziekten dragen, zoals artrose of artritis optreden. Dit is niet alleen pijnlijk voor het dier, maar ook herscheppen andere ziekten die optreden als gevolg van een gebrek aan lichaamsbeweging.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *