Dieet droog voedsel: Is het gezond voor uw kat?

By | Luty 18, 2015

Dieet droog voedsel: Is het gezond voor uw kat?

Droogvoer is handig voor hondenbezitters, maar ongezond voor de kat – dat is op zijn minst een wijdverbreide opvatting onder kattenliefhebbers. Komen overeen met de waarheid, maar is het niet zo hebben. Zelfs met droogvoer is een evenwichtige voeding mogelijk, in uw huiskat krijgt alle essentiële voedingsstoffen. Uiteindelijk besluit hij ook zelf wat hij vindt het heerlijk om op te voeden.

Ernährung mit Trockenfutter: Ist es gesund für Ihre Katze? – Foto: Shutterstock / Magone

Een gezond dieet droog voedsel

Het belangrijkste verschil tussen droge en natte voeding is het watergehalte. Tijdens natte voedsel bestaat uit ongeveer 60 tot 80 procent water, zijn er slechts drie tot ruim tien procent van de droge versie. Om deze reden, moet u er altijd voor zorgen dat u uw poes voldoende zoet water beschikbaar voor blaas- en nierproblemen te voorkomen.

Anders, zowel voedingsmiddelen bevatten granen en vlees. In natvoer vaak deze worden gevormd vlees, droge voeding bevat volgens gedroogd vlees, maar ook vlees- en beendermeel. Gezondheidsproblemen kan eventueel worden de hoger aandeel granen in droge voeding zijn. Katten niet tolereren hoge hoeveelheden koolhydraten die in het, dus is het raadzaam om gebruik te maken van hoge kwaliteit graan-vrij voedsel producten te maken. U levert uw kat vriend met voldoende gezonde voedingsstoffen, zolang ze dragen een „volledige diervoeders”.

De voor- en nadelen van droogvoer

De meeste katteneigenaren zou waarschijnlijk altijd de voorkeur droog voedsel voor haar favoriete voedsel. Tenslotte is duurzaam, minder geurende en kijkt smakelijk. Bovendien is het gezond voor het gebit van uw kat worden verlaagd omdat bij het kauwen harde stukje tandplak.

Maar wat vind je comfortabele of praktische persoonlijk niet geïnteresseerd de eigenzinnige fluwelen poten. U alleen beslist wat ze willen. En het toeval wil het hebben, de meeste voorkeur katten natvoer – en dit is waarschijnlijk het grootste nadeel van droogvoer.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *