Chocolade vergiftiging: behandeling bij honden

By | Luty 7, 2015

Chocolade vergiftiging: behandeling bij honden

Gevaarlijke Temptation: Een snelle behandeling bij de dierenarts kan van vitaal belang als uw hond te veel chocolade heeft geknaagd. Een zware chocolade vergiftiging heeft gevolgen op lange termijn voor de viervoeters.

Schokoladenvergiftung muss behandelt werden: Geben Sie dem Hundeblick nicht nach – Bild: Shutterstock / Tyler Miller

Chocolade is giftig voor honden ! Hoe eerder je je realiseert dat een chocolade vergiftiging bij uw hond, hoe beter. Onmiddellijke behandeling kan uw hond te voorkomen draagt ​​ze blijvende schade. Voor de theobromine in de cacaoboon gaat snel in het bloed van de hond en wordt heel langzaam door het lichaam gemetaboliseerd. Het probleem: Er is geen tegengif.

Medische behandeling voor chocolade vergiftiging

Is het niet langer geleden dan twee uur dat uw hond chocolade heeft geknaagd, zal de dierenarts proberen hem over te geven: Hij injecteert „braakmiddel”, bijvoorbeeld, met het geneesmiddel apomorfine. Als de theobromine al heeft verspreid door het hele lichaam van de hond chocolade vergiftiging te ver is gevorderd. Uw viervoeter zal ook ontvangt dan actieve kool voor de behandeling. Dit bindt de giftige stoffen die later worden uitgescheiden met de ontlasting.

Als uw favoriete reeds symptomen van chocolade vergiftiging bij honden toont, braken of ernstige diarree heeft, de arts plaatst een extra infuus. Met speciale drugs de verzwakte circulatie wordt gestabiliseerd. Belangrijk: Gebruik geen geval, de verpakking van chocolade met de dierenarts niet mee op. Probeer in te schatten hoeveel uw trouwe vriend aan hen heeft gebracht. Vervolgens kan de arts de verdere behandeling van chocolade vergiftiging bepalen beter.

Als het nodig heeft om snel te gaan: de hond zelf te helpen

Als je snel genoeg niet kan komen naar de dierenarts, dan moet je je hond chocolade vergiftiging onmiddellijk te behandelen zelf. In het beste geval op dezelfde manier ga je door naar de dierenartsen en probeer je hond te braken. Om u te helpen om houtskool tabletten voor mannen. Laat de viervoeter niet beschadigen en effectief op te treden. Als uw hond zeer terughoudend en de tablet niet wil slikken, dan zet het terug op de tong van de viervoeter en sloot omhoog. Vervolgens wordt een slikreflex geactiveerd.

Zoek ieder geval altijd zo snel mogelijk naar een dierenarts. Alleen een expert kan de beste behandeling voor uw hond te bepalen. Als je goed reageert, dan is de viervoeter heeft een betere kans om de chocolade vergiftiging overleven zonder lange gevolgschade.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *