Barfen: Wat is het precies?

By | februari 7, 2015

Barfen: Wat is het precies?

Barfen is een steeds populairder wordende manier van voeding voor honden in de verwerkt en gekookt voedsel is geheel weggelaten gegevens. Maar wat precies doet de term?

Beim Barfen fressen Hunde nur frisches Fleisch sowie Obst und Gemüse – Bild: Shutterstock / Lars Hallstrom

Het dieet trend Barfen is afkomstig uit de Verenigde Staten. Toen hij kwam voor de eerste keer, niet volledig kan worden begrepen. Oorspronkelijk was de afkorting “Barf” voor “wedergeboren Raw Feeders”, wat betekent “wedergeboren Rohfütterer”. Daarna werd ze uitgeroepen “Bones and Raw Food” – “botten en rauw voedsel”. Dat beschrijft de inhoud van de voedingswijze is relatief eenvoudig. In het Duits, wordt Barf vooral verklaard door “biologische soorten-geval, rauw voedsel”. Fundamentele credo van Barfens: Alle doe het zelf .

Barfen: Vers vlees en gezonde groenten

Het voederen methode is gebaseerd op het oorspronkelijke voedingsgewoonten van wolven en andere wilde honden. Inbegrip van het bot – – Bij Barfen voor honden alleen rauw vers vlees zijn ruw en, gepureerde groenten en fruit op het menu. Het basisidee van de theorie is dat bij het ​​koken en verdere verwerking van de bestanddelen, een groot deel van de essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen wordt vernietigd.

Terug naar de natuur met Barf

Barf voorstanders hopen vers vlees krijgen voeden andere positieve effecten op de hond: Je hebt glanzender vacht, gepflegtere tanden en een minder kenmerkende geur van het dier waargenomen in de zo-gevoed viervoeters.

Er is echter ook kritiek op de methode: Sommige dierenartsen suggereren dat Barfen deficiëntie symptomen, gastro-intestinale problemen en andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. U ziet de moeilijkheid in individuele containers voor de afzonderlijke voedingsstoffen afhankelijk van de behoeften van de hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *