Barf voor de kat: Nadelen van Rohfleischernährung

By | Luty 18, 2015

Barf voor de kat: Nadelen van Rohfleischernährung

Het dieet na Barf principe kan voor katten zeker nadelen. Hoewel het voederen van rauw vlees en botten klinkt heel natuurlijk in het begin, maar niet alle fluwelen poten zijn gemaakt voor een dergelijke verandering in dieet. Daarom moet u zich bewust van de risico’s Barf geldt voor de kat.

Barf für die Katze: Nachteile der Rohfleisch-Ernährung - Foto: Shutterstock / Yutilova Elena

Gevaar van pathogene organismen en tekortkomingen

Een van de grootste nadelen van de barf voeding voor katten is het gevaar van ziekteverwekkers in rauw vlees. Tijdens het koken een groot deel van bacteriën en virussen worden gedood, worden ze toch in het rauw vlees opgenomen. Daarom is aandacht te besteden aan een grondige hygiëne bij het bereiden van de Barf-feed voor uw favoriet. Anders kan Salmonella ernstige diarree veroorzaken. In geen geval mag je voedt rauw varkensvlees. Het kan ziektekiemen bevatten, van de ziekte van Aujeszky is altijd dodelijk bij katten.

Katten moeten ook meer dan alleen vlees voor een gezonde voeding. Koolhydraten en vezels, moet u ook toegediend. Hetzelfde geldt voor de voedingsstof taurine, die elke kat nodig maar kan voldoende zelf produceert. Hoewel rauw vlees bevat taurine, maar niet in voldoende hoeveelheid. Krijg je Stubentiger te weinig taurine, kan hij blind of hartproblemen.

Bot ongeschikt voor voeding katten

Ook al lijkt het zo natuurlijk – om te geven aan een kat bot te eten, brengt bijna uitsluitend nadelen. Vooral de beenderen van oudere voedseldieren splinteren gemakkelijk en kan de maag en darmkanaal letsel veroorzaken. Maar zelfs de beenderen van jonge dieren kan een negatief effect op de spijsvertering van uw kat. Kan leiden tot verstoppingen en derhalve schade aan de darm. In het ergste geval, ontlasting van uw kat gekleurd kennis is zeer hard en droog. Dit is een duidelijk teken dat je te veel botten hebben gevoerd en moet een dierenarts te raadplegen.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *