Als de hond heeft artritis: Geschikt hondenvoer

By | februari 7, 2015

Als de hond heeft artritis: Geschikt hondenvoer

Door ondervoeding of overbelasting op een vroege leeftijd, kan een hond artrose te krijgen. Ook artritis of gezamenlijke misalignments kan leiden tot de pijnlijke ziekte honden. Met de juiste hondenvoer kunt u verlichten van de symptomen van uw hond.

Ein Hund mit Arthrose sollte Übergewicht vermeiden – Bild: Shutterstock / Nancy Dressel

Met name obesitas problematisch voor een hond met artritis. Dit komt omdat de extra kilo spanning op de gewrichten en kan bovendien de ziekte verergeren. Met een goed uitgebalanceerd en de honden moet aangepaste voeding kan voorkomen of verlichten van de symptomen van artrose.

Voorkomen dat de hond met artritis overgewicht

Om ervoor te zorgen dat uw hond artritis, ondanks de niet al te veel pijn, moet je iets dat voorkomen gewrichtsproblemen veroorzaakt. Een doorslaggevende factor daarbij is overgewicht. Swipe Treats, hond koekjes en andere lekkernijen uit de voeding van uw hond. U maakt uw favoriete zo op de lange termijn geen vreugde, omdat de honden snoep leveren veel calorieën en bevatten relatief weinig essentiële voedingsstoffen.

Ga verder met je hond naar de dierenarts, zodat hij kan helpen bij het opstellen van een dieet plan. Er mogen geen belangrijke voedingsstoffen te kort, maar de calorie-inname moet hondenvoer verlaagd. Dit wordt bereikt met een evenwichtige, gevarieerde voeding die is afgestemd op de behoeften van uw hond. Matig, maar regelmatig en frequent lichaamsbeweging kan helpen uw hond gewicht te verliezen.

Speciale hondenvoer voor patiënten met artritis?

Er zijn verschillende voedingssupplementen in een speciaal hondenvoer, een ondersteunend effect tegen osteoartritis is gezegd. Aangezien dit nog niet wetenschappelijk bewezen buiten redelijke twijfel dient u altijd uw dierenarts voor advies en doet veel geluk niet geven op uw hond speciale voeding.

Onder de voedingssupplementen die artrose ontlast omvatten bijvoorbeeld glycosaminoglycanen. Dit zogenaamd stimuleren kraakbeen groei. Naast omega-3-vetzuren om de ontsteking te verlichten en de gewrichten goed doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *