Eenvoudige tips bij het trainen van je hond

By | Luty 15, 2012

trainingstips-150x150Je droomde van Lassie, maar hebt nu een hond die op Cujo lijkt. Gelukkig kun je hier met wat doorzettingsvermogen wat aan doen en wordt het weer een plezier om je hond om je heen te hebben.

De belangrijkste les is om het nooit op te geven, hoe uitgeput je ook bent. Zonder inspanning zal je hond terugvallen in zijn oude gedrag. Een hond iets leren is een continu proces: een die doorzettingsvermogen, herinneringen en inspanningen vergt.

Ongepast kauwgedrag
Honden die ongepast kauwgedrag vertonen moeten worden beschermd. Een voorwerp als een haarborstel kan een hond verstikken of zijn luchtweg verstoppen. Om te beginnen is het daarom belangrijk dat dergelijke voorwerpen zich niet binnen het bereik van je hond bevinden. Als je een pup hebt die graag op van alles kauwt wanneer je niet thuis bent, dan is de eenvoudigste oplossing een kennel of bench, zodat je controle houdt over waar je hond naar toe kan. Als dit geen optie voor je is, dan kun je de toegang beperken door bepaalde deuren te sluiten en aansprekende voorwerpen goed op te bergen.
Als je hond ongepast kauwgedrag vertoont, dan kan er sprake zijn van angst of verveling. Een kauwspeeltje kan de verveling wegnemen en voorkomen dat hij op andere voorwerpen gaat kauwen.

Ongelukje
Het kan gebeuren dat je hond tijdens het trainen per ongeluk in huis zijn behoefte doet. In dat geval is het belangrijk het goed op te ruimen en schoon te maken. Als je dit niet grondig doet, kan de geur aanwezig blijven waardoor de hond denkt dat het de bedoeling is dat hij daar zijn behoefte doet. Als het een gewoonte wordt, dan is het lastig om dit gedrag weer ongedaan te maken. Elke (online) dierenspeciaalzaak heeft dergelijke producten in het assortiment.

Naam
Het belangrijkste onderdeel van hondentraining is ervoor te zorgen dat de hond zijn naam weet. Als je controle over je hond wilt houden, dan moet je hem leren naar je te luisteren. Noem zijn naam minstens tien keer per dag, maar roep hem nooit om hem te straffen.

Goede voeding
Zorg ervoor dat je je hond goede voeding geeft. Een ongezonde voeding kan diverse negatieve effecten hebben. Als je hond niet krijgt wat hij nodig heeft, dan kan hij moeite hebben om voldoende aandacht en energie voor de training op te brengen. Een goede voeding is bijvoorbeeld de Vet Care Nutrition lijn van Royal Canin. De samenstelling van deze voedingen is afgestemd op de grootte en de leeftijd van de hond.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *