Peterbald

By | maart 1, 2016

Peterbald

De zachte Peterbald is een van de naakt kattenrassen en komt uit Rusland. Haar voorouders zijn de Don Sphynx kat en de Oosters Korthaar . De Peterbald is een elegante kat met een magere, gespierde lichaamsbouw. Bijzonder opvallend zijn de extra grote oren en lange tenen, die ook wel bekend als aap vingers. De Peterbald heeft amandelvormige, schuine ogen, die vaak worden geverfd in een fel groen of blauw. De kop is wigvormig, de snuit boete. Het gen voor kaalheid maakt in de Peterbald dat sommige, maar niet alle vertegenwoordigers van hun soort zijn naakt geboren. Het is ook mogelijk dat zij onder een lichte fuzz. Hun snorharen zijn gekruld of geknikt. Volgroeide wegen de liefdevolle Stubentiger 3-4 kg.

De Peterbald: Speels en Cuddly

De vriendelijke Peterbald is een van de meest aanhankelijke kattenrassen . Ze houdt van haar volk te volgen bij elke beurt, en meestal gaat heerlijk met andere katten en honden. Ook op kinderen is de zachtaardige kat goed te spreken. Het levendige dier heeft veel speelsheid, wordt beschouwd als nieuwsgierig en erg slim te zijn. Om trucs oefenen, bereidt de Peterbald plezier. Ze houdt van het wanneer ze krijgt veel aandacht, en is blij als ze een soortgenoten te spelen. Het overdekte kat is door hun specifieke vorm poten kunnen foerageren en kleine objecten met poten, die hen onderscheidt van andere huiskatten te worden opgenomen.

One thought on “Peterbald

  1. de laet

    Mijn peterbald kater van 6jaar is al maanden chronisch aan het braken.Hij heeft een anti allergische voeding en op de echo zijn niersteentjes zichtbaar.Hij is nu heel mager en hij heeft een vitamine B te kort.In maart komt er een biopsie van de darm. Heeft er iemand ervaring met deze symptomen.Hij drinkt en eet goed.De stoelgang is ook normaal.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *