Zwangerschap bij Katten: Hoe om het te herkennen

By | Styczeń 26, 2015

Zwangerschap bij Katten: Hoe om het te herkennen

Zwangerschap bij katten is een vreugdevolle gebeurtenis. Maar je kunt zien dat uw kat vriend verwacht nakomelingen? We willen graag hieronder toelichten.

 

Um sicher erkennen zu können, ob eine Katze trächtig ist, verwendet der Tierarzt einen Ultraschall – Bild: Shutterstock / Ermolaev Alexander

Allereerst moet je ook bewust zijn dat je de zwangerschap niet meteen herkennen bij katten. In de eerste twee weken na het fokken, kan de zwangerschap niet met zekerheid worden vastgesteld. Gedurende deze tijd de Samtpfote nog kan Röllig zijn. Rond de derde week na de bevruchting kan de dierenarts die je betasten kat Kitten verwacht.

Zwangerschap bij Katten: Eerste tekenen

Een tip voor de toekomst De zwangerschap moet altijd worden bepaald door een arts. Een ongetrainde katteneigenaren kunt doen met de achteloze knoppen grote schade zowel de aanstaande moeder als de baby.

Maar er zijn andere tekenen die een zwangerschap bij katten te geven. Deze omvatten een aantal roze verkleuring, en nog veel meer schoppen uit op de speen katachtige vriend. Deze verschijnen van de vierde week van de zwangerschap. Vanaf ongeveer de vijfde week van verdikking van de maag duidelijk zichtbaar. Zwangere Stubentiger hebben ook vaak meer eetlust dan vroeger. Vooral in de ochtend ze vaak rustiger. Over het algemeen op zoek katten tijdens de zwangerschap meer en meer in de buurt van „hun” mensen – net zo snel, maar je kunt kijken in de verte. Dergelijke stemmingswisselingen zijn ook typisch voor de zwangerschap bij katten.

Hoe kan de dierenarts erkennen de zwangerschap

Als je met je zogenaamd zwangere kat naar de dierenarts, het zal zeer waarschijnlijk het uitvoeren van een echografie. Vanaf de derde week van de verwachte nakomelingen kan zo relatief veilig bewijzen.