Zonnesteek bij katten: Symptomen en EHBO

By | Styczeń 26, 2015

Zonnesteek bij katten: Symptomen en EHBO

Gevaarlijke Zon: Zonnesteek bij katten kan in het ergste geval zelfs dodelijk eindigen. Als u vroege symptomen op te sporen, moet u onmiddellijk eerste hulp te maken.

Hitzschlag bei Katzen: Wie sehen die Symptome aus? — Bild: Shutterstock / Koriolis

Zonnesteek bij katten veroorzaakt door oververhitting van het organisme. Het huis kat kan niet van mensen zweten, maar alleen hebben zweetklieren op hun poten. Dit laat hen toe om te compenseren voor hogere temperaturen beduidend slechter. Symptomen van oververhitting zijn kortademigheid, hijgen en apathie. Eerste hulp u de beste met het koelen van maatregelen.

Symptomen: zonnesteek bij katten te herkennen

Zonnesteek bij katten misschien heb je niet realiseert hetzelfde. Want aan het begin van je favorieten is gewoon een beetje onrustig, heen en weer rennen en zoek de schaduw op. Misschien is de huiskat begint te hijgen: Net Honden Katten kunnen dus afleiden wat warmte uit het lichaam.

Na enige tijd wordt het gedrag van de kat suggereert omgekeerde volgorde: het langzaam, misschien onverschillig en ligt op zijn buik. Nog niet duidelijk symptomen van een zonnesteek bij katten zijn kortademigheid en hyperventilatie. Vooral in rassen met platte neuzen, zoals Perzen, dit gedrag kan worden heel vroeg gebruikt.

Sommige dieren hebben ook last van koude rillingen en krampen. Sommige katten zelfs bewusteloos of braaksel zijn – in ieder geval nu moet je haast naar de dierenarts . Als het gaat om een ​​verlamming van het ademhalingscentrum, kan uw favoriete betalen met de dood.

Eerste hulp voor de Samtpfote

Als u symptomen van een zonnesteek bij katten te ervaren, dan is het dier meteen krijg je van de zon en de eerste hulp te verlenen. Gewoon monteren de oververhitte viervoetige beste in een koele ruimte, zoals een kelder of een garage. Belangrijk: Er mag geen ontwerp hier te zijn. Anders, uw kat een verkoudheid.

Onmiddellijk uit te voeren aanvullende maatregelen voor eerste hulp. Om het lichaam van uw favoriete langzame afkoelen, moet je de kat te wrijven met een natte doek of gewikkeld in een handdoek cooling pad bont. Zelfs natte handdoeken in de nek of op de hoofd hulp. Geef uw kat veel te drinken – als het creëert zelf niet meer, gebruik dan een wegwerpspuit.