Zonnesteek bij honden: Hoe om het te herkennen

By | Styczeń 27, 2015

Zonnesteek bij honden: Hoe om het te herkennen

De hete zomermaanden brengen uw viervoeter veel moeite mee. Zonnesteek bij honden, moet u in staat om zo snel mogelijk op te sporen – omdat de eerste hulp van een life saver hier kan zijn.

Taumeln und Apathie sind Anzeichen, an denen Sie einen Hitzschlag beim Hund erkennen – Bild: Shutterstock / Evgeny Subbotsky

Honden hebben de neiging om snel toenemende lichaamstemperatuur – vooral in de zomer, is het daarom natuurlijk belangrijk om de tekenen van zonnesteek snel te herkennen. Honden reguleren je lichaamstemperatuur dat alleen is hijgen met zijn tong, alsmede het zweten van de voeten. Voor koorts en hitteberoerte bij honden, is er dus helaas vaak sneller dan verwacht. En voorzichtigheid is hier noodzakelijk: Van een lichaamstemperatuur van 41-43 graden Celsius, wordt het levensbedreigend voor de hond.

Zonnesteek bij honden: alarmsignalen

In het algemeen moet voorzichtigheid worden betracht bij hoge temperaturen, wat de brandende zon. Als uw hond blijft buiten voor een lange tijd, moet je beter zijn op het gedrag van de achtste: Als hij lijkt saai en apathisch? Sterke Hijgen is een duidelijke aanwijzing voor een zonnesteek bij honden op te sporen. Sommige honden hebben ook moeite met de normale bewegingen – zoals tuimelen.

Hoe de oververhitting van uw hond te herkennen

Als het een zonnesteek bij honden al goed gevorderd, dreigt een collaps van de bloedsomloop. Bewusteloosheid is de onmiskenbare tekenen hier. Braken is een symptoom dat sommige viervoeters met een te sterke oververhitting te hebben. Vanuit dit, een ultra-snelle actie. Eerste Hulp als directe koeling en hydratatie nodig. In het beste geval heb je het opnieuw gecontroleerd door de dierenarts uw hond.