Zonnesteek bij honden: EHBO

By | Styczeń 27, 2015

Zonnesteek bij honden: EHBO

Wanneer het buiten warmer wordt, de zonnesteek bij honden is een dreigend gevaar. Eerste Hulp kan hier zijn redders. Wat u moet weten over oververhitting, en hoe u uw hond direct kunnen helpen, klik hier.

Erste Hilfe kann bei einem Hitzschlag überlebenswichtig sein – Bild: Shutterstock / FreeBirdPhotos

Bij honden, een lichaamstemperatuur 41-43 graden Celsius onder misschien al levensbedreigend zijn. Eerste hulp is dus direct noodzakelijk in het geval van een zonnesteek bij honden. Het is belangrijk dat de symptomen van uw hond snel te herkennen , zodat je hem direct kan helpen.

Zonnesteek bij honden: Tips

De beste manier om een ​​voorzorgsmaatregel ervoor te zorgen dat uw hond niet wordt blootgesteld aan sterk zonlicht. Maar is het echt tot een zonnesteek, is snelle actie vereist. Het eerste ding om uw hond van de hitte en de zon te krijgen en geplaatst in een koele, beste geconditioneerde ruimte, zodat zijn lichaamstemperatuur is normaal. Koele Wrap of stromend, koud water kan worden gebruikt als maatregelen voor eerste hulp .

Eerste hulp voor uw hond oververhitting

Enter om water drink onmiddellijk uw hond. Zorg ervoor dat, echter, dat hij niet te snel drinken. In het ergste geval van viervoeters kan anders zijn in shock. Langzaam, voorzichtig slokjes zijn de veilige optie hier.

In het geval van een zonnesteek bij honden, kan het ook leiden tot bewusteloosheid. In dit geval moet u uw huisdier snel naar de dierenarts gebracht, want het moet aan het infuus. In het geval van oververhitting is snel hydratatie de Alfa en Omega, omdat de hond is uitgedroogd. Ook moet u ervoor zorgen dat zijn luchtwegen vrij zijn. Als de viervoetige braakte bijvoorbeeld, moet u de luchtwegen onmiddellijk daarvan bevrijden.