Zijn kat vlooien invloed op de mens?

By | januari 26, 2015

Zijn kat vlooien invloed op de mens?

Kat vlooien zoekt specifiek bij voorkeur een huiskat als gastheer, in principe, ze zijn niet erg kieskeurig. Daarom kan de parasiet op mensen worden overgedragen.

Vorsicht: Katzenflöhe sind auch auf Menschen übertragbar — Bild: Shutterstock / Osokina Liudmila

Ze zijn een plaag die niet alleen uw kat aangevallen, maar ook voor u vervelende kwestie kunnen zijn: kat vlooien. Maak de kleine blighters voordat eigenaren van gezelschapsdieren niet stoppen – ze zijn overdraagbaar op de mens. Het resultaat: onaangename jeuk en allergieën.

Kat vlooien: Bespreekbaar op mensen

Vlooien zijn helaas zeer flexibel weinig beesten. Als je niet een kat als gastheer genoeg, ze houdt om te springen op een man. Net als bij de viervoeters, ze veroorzaken ernstige ontsteking huid en jeuk staan ​​met ons.

Sommige mensen zijn zelfs allergisch voor de beet van de kat vlooien – duidelijk te zien in de laesies. Significante symptomen die je echt moet vlooien, verschillende rode steken zijn naast elkaar.

Kattenvlooien verzenden ook bacteriën zoals streptokokken en stafylokokken bij de mens. Dit kan weer leiden tot ontstekingen. In tropische gebieden, kan de kleine Buggers zelfs overdragen bacteriën die tyfus veroorzaken.

Maar parasieten zijn geen ernstig risico

Kinderen in het bijzonder gevoelig zijn voor vlooienbeten. Het probleem is dat je geïnfecteerd bent met een vlooienbesmetting eerder dan volwassenen, omdat ze meer op de grond te spelen. Maar zelfs als vlooien zijn op de mens overdraagbare, zet ze in Midden-Europa is niet een ernstige bedreiging voor de gezondheid.

Natuurlijk moet je nog steeds voor zorgen dat de kleine parasieten verdwijnen zo snel mogelijk en vechten kat vlooien in huis . Deze vlooienbestrijding producten helpen bij de kat.