Zijn hybriden gezonder honden?

By | Styczeń 27, 2015

Zijn hybriden gezonder honden?

Bastaardhonden zelden last van ziektes als ras honden – dit is een wijdverspreide perceptie onder hondenliefhebbers bekijken. Maar dat is helemaal juist is? Zijn hybriden echt gezonder honden?

Beim Spielen alle gleich: Rassehund und Mischlinge am Strand — Bild: Shutterstock /  Galina Barskaya

De hybride is de meest populaire hond van de Duitse . Er zijn de viervoetige vrienden in allerlei kleuren, maten en met verschillende haarlengte. Daarnaast wordt hij beschouwd als zeer robuust en rampzalige rasechte tegenhangers aanzienlijk minder vatbaar voor ziekten of andere aandoeningen die terug te voeren zijn op het fokken beweerde te zijn. Tenslotte reproductie leidt uitsluitend onder zijn gelijken op dat ziekten altijd overgeërfd. Een studie van de Universiteit Diergeneeskunde Hannover lijkt dit vooroordeel te weerleggen, echter, zoals het tijdschrift „Dog World”. De deskundigen onderzocht dit in totaal 55 honden, 41 honden en 14 ras bastaarden, een verscheidenheid aan ziekten. Vervolgens berekend ze of er specifieke omstandigheden op bastaards of rashonden onevenredig opgetreden.

Voorouders beslissen bij gemengd bloed van de gezondheid

Het resultaat is veel verrassend omdat een echt duidelijke aanwijzing dat de half-rassen honden zijn gezonder, is er niet. Bijna alle ziekten opgetreden in bastaarden percentage op basis van hun aandeel in de onderzochte honden – dus op basis van het gemiddelde. Hybriden zijn niet gezonder dan rashond, maar ze zijn vaker ziek. Uitzonderingen zijn fracturen dat zelfs iets vaker opgetreden in bastaardhonden.

Dus als je wilt een bastaardhond ingesteld dan mag er niet van uitgaan dat hij moet daarom altijd zeldzame naar de dierenarts met zijn trouwe metgezel dienovereenkomstig. Ultimate is een veel raciale samenstelling die de viervoeters brengt. Omdat vooral de genenpool, de hond brengt van zijn voorouders verantwoordelijk is voor de vraag of hij regelmatig last heeft van bepaalde aandoeningen of niet.