Zieke Katten: De symptomen van nierfalen

By | Styczeń 26, 2015

Symptomen van nierfalen bij katten zich alleen voordoen in gevorderde ziekte en zijn ook niet altijd duidelijk zichtbaar. Volgende veranderingen in uw kat tegen je moet gevoelig zijn voor de nieren deficiëntie op te sporen zo snel mogelijk zijn.

Katzen mit Niereninsuffizienz wirken matt und abgeschlagen  – Bild: Shutterstock / Renata Apanaviciene

Katten met nierinsufficiëntie lijkt saai en uitgeput – Foto: Shutterstock / Renata Apanaviciene

Belangrijk is allereerst dat voorkomen bij nierinsufficiëntie en andere ziekten, zoals diabetes kan staan, en zelfs kleine problemen altijd zo spoedig mogelijk een dierenarts zou willen hebben onderzoeken uw huiskat. Een nauwe kijken moet je bijvoorbeeld het gedrag van uw kat.

Nierinsufficiëntie bij katten: veranderingen in het gedrag

Katten met nierinsufficiëntie act lusteloos, gechipt en in gevorderde ziekte zelfs apathisch. Voer en spelen lijken haar half zo leuk als gebruikelijk. Eigenaren van katten met een nierziekte bieden ook vaste meestal dat hun huisdieren opeens opvallend veel drinken. Daarnaast bezoeken ze de kattenbak vaker dan normaal en wordt het gebruik van grote hoeveelheden urine uit.

Fysieke veranderingen van de zieke kat

Katten met een nierziekte vaak last van ernstig gewichtsverlies. Uw huid ziet er saai en ruig en kan uitsteken en de ogen kan zijn glans verliest. De slijmvliezen van zieke dieren hebben een bleke kleur en de algemene conditie van de handelingen Samtpfote totale gewond en slecht.

Ziektesymptomen bij nierinsufficiëntie

Nierfalen bij katten kan worden veroorzaakt door frequente braken uitdrukkelijke en diarree kunnen optreden in het zieke viervoeters.