Zieke kat: Leer de symptomen van kattenziekte

By | Styczeń 26, 2015

Zieke kat: Leer de symptomen van kattenziekte

Panleukopenie is een van de meest gevaarlijke kattenkrabziekte, is. Omdat ze fataal kunnen zijn, worden ze gezien door een dierenarts zo spoedig mogelijk. Hoe de symptomen bij een zieke kat te uiten, lees hier.

Symptome möglichst schnell erkennen: Katzenseuche ist sehr gefährlich — Bild: Shutterstock / Lubava

Panleukopenia, Feline Panleukopenie ook, is een zeer besmettelijke virusziekte die vooral gevaarlijk voor jonge katten. Zelfs bij oudere katten maar kan fataal zijn. Jonge dieren in het ziek helaas vaak als ze voor de geboorte kunnen worden besmet door hun moeder, als ze niet wordt gevaccineerd. Daarnaast laat gevangenen die geen immuniteit tegen de ziekte, die besmet zijn met andere katten. Infectie gebeurt door de slijmvliezen van de katachtige vriend. De eerste symptomen van kattenziekte verschijnen gewoonlijk 4-6 dagen na infectie.

Symptomen van kattenziekte: Hoe maak je een zieke kat herkennen

Wanneer Panleukopenie elke minuut telt. Hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe eerder, de dierenarts kat hulp. Een besmet dier is in eerste instantie in mat, dof en apathisch. Loopneus en conjunctivitis kan ook voorkomen.

Een zieke kat niet eet, braakt vaak en ernstige diarree krijgt, vaak bloederig. Aangezien daling scherp in het ziekteproces, de witte bloedcellen (leukocyten), het afweermechanisme van het dier ernstig verzwakt. Het komt hoge koorts, die kan oplopen tot meer dan 40 ° C

Verdacht panleukopenia? Snel naar de dierenarts

Door het volledig ongeorganiseerd vochtbalans de zieke kat is in groot gevaar. Het dreigt een fatale uitdroging. Pasgeboren katten kunnen ook lijden schade aan de hersenen of blindheid veroorzaakt door de ziekte.

Zoals bij vele ziektes bij katten van de ziekte nog kunnen zeer verschillend. Zelfs een cursus zonder symptomen is mogelijk in een paar gevallen. In Freigängern die niet zijn ingeënt tegen de ziekte, dus is het belangrijk om goede zorg te nemen om elke verandering van het dier en te verduidelijken onduidelijkheden altijd door een dierenarts.