Zieke Hond: De behandeling van het syndroom van Cushing

By | Styczeń 27, 2015

Zieke Hond: De behandeling van het syndroom van Cushing

Als de dierenarts de diagnose syndroom van Cushing bij de hond, moet hij eerst vinden de reden waarom uw hond lijdt aan deze ziekte. Hebben de artsen de oorzaak gevonden, kan hij de aard van de behandeling te bepalen.

Die Behandlung vom Cushing-Syndrom hängt von den Ursachen ab – Bild: Shutterstock / Byelikova Oksana

Het maakt niet uit welke oorzaak is de ziekte van Cushing: Dat het wordt behandeld, is erg belangrijk. Een getroffen dier voelt heel slecht en bouwt na verloop van tijd meer en meer op – bloed- en urineonderzoek kan een indicatie of een viervoeter is echt ziek met symptomen van Cushing te geven.

Medicijnen en chirurgie

Als hond in deze ziekte produceert teveel cortisol of ontvangt over medicijnen is het belangrijk om te compenseren ongunstig voor het organisme overschot. Daarbij kan bijvoorbeeld ook medicijnen vraag die zeer geschikt voor de bloedspiegels van elke hond moet zijn, effectief en de symptomen niet te verergeren nog. Wanneer ze behandeld worden met medicatie regelmatig veterinaire check-ups zijn van belang, waarin de dosering moet mogelijk worden aangepast. Middelen uit de homeopathie worden soms gebruikt voor de behandeling of in combinatie met andere geneesmiddelen.

Als een adrenale tumor, de oorzaak van de verhoogde cortisol secretie, moeten indien mogelijk belofte straling of chirurgie herstel. Hier is het ook mogelijk dat de tumor kwaadaardig is, niet kan worden uitgesloten. In dit geval wordt getracht levenskwaliteit zelfs zo lang en zo veel mogelijk de hond verkrijgen.

Syndroom van Cushing wordt veroorzaakt door cortisone administratie

In sommige gevallen ontwikkelt de ziekte ook een medicijn, die van cortison. Heeft uw dierenarts cortisone administratie als de oorzaak vastgesteld, zal een zorgvuldige plannen worden ontwikkeld om ze langzaam te verminderen, zodat de symptomen verbeteren geleidelijk.

Omdat het lichaam van de patiënt moet even cortisol automatisch opnieuw produceren het juiste bedrag kan cortison langzaam gestopt.