Zeckenimpfung de hond: bescherming tegen de ziekte van Lyme

By | Styczeń 27, 2015

Zeckenimpfung de hond: bescherming tegen de ziekte van Lyme

Een teek vaccinatie dat de hond uit de parasieten beschermt, is er nog niet helaas. Toch kan men de viervoeters te beschermen door vaccinatie tegen infectieziekten overgebracht door teken: de ziekte van Lyme. Zoek uit wat je moet weten over de vaccinatie tegen de ziekte.Zeckenimpfung beim Hund: Schutz vor Borreliose – Foto: Shutterstock / iko

Gevaar voor de hond teken overbrengen ziekte van Lyme

Schattingen van het Robert Koch Instituut aannemen dat ongeveer elke derde vinkje in Duitsland draagt ​​ziekteverwekkende organismen. Elke vijf teken zijn ziekteverwekkers die ook gevaarlijk voor de hond kan zijn. Dit zijn bacteriën die een ziekte met koorts en acute of chronische gezamenlijke symptomen veroorzaken. In dit land zijn er drie ondersoorten van de ziekte van Lyme bacterie. Terwijl de twee meest voorkomende typen niet geassocieerd met de ziekte, de meer zeldzame ondersoort is verantwoordelijk voor de ziekte. Vaccinaties voor honden beschikbaar voor alle drie soorten bacteriën.

Zeckenimpfung: Zinvolle bescherming tegen ziekte?

Een vaccinatie bij honden veroorzaakt van viervoeters antilichamen tegen de machten van de teek spannende vormen. Zodra de teek bloed van de hond zuigt, worden de antilichamen naar de parasiet de verwekker noch gedood in de teek. Een teek vaccinatie kan een nuttige bescherming tegen de ziekte van Lyme zijn zo goed, maar is niet volledig aanbevolen door alle dierenartsen. Dit vanwege het feit dat sommige honden die al in contact met deze pathogenen werden en werden daarna ingeënt, een gedeeltelijk ontwikkeld levensbedreigende ontsteking van de nieren. Praat met je beste dierenarts als hij raadt vaccinatie voor uw hond of liever niet.

Ook moet u het op een regelmatige tik profylaxe in de vorm van spot-on preparaten of teek kragen waarde. Voor meer teken overbrengen gevaarlijke ziekten, waarin je niet kunt beveiligen met een Zeckenimpfung uw hond.