Yorkshire Terrier: tips over gezondheid

By | Luty 5, 2015

Yorkshire TerrierYorkshire Terrier: tips over gezondheid

De kleine Yorkshire Terrier heeft de juiste voeding, verzorging en de dagelijkse ontlading in om gezond te blijven – hoewel hij helaas vatbaar voor bepaalde ziekten typisch race. Hoe kunt u dit voorkomen, klik hier.

Het is belangrijk dat u alleen kopen bij gerenommeerde Yorkshire Terrier, betrouwbare fokkers. Vermijd ook wel theekopje honden die worden gefokt extreem klein. Je bent een bijzonder groot risico op het ontwikkelen van ziekten typisch voor het ras.

Typische ziekten van de Yorkshire Terrier

Yorkshire Terriers zijn gevoelig voor verschillende erfelijke gewrichtsproblemen, zoals de zogenaamde patella dislocatie. De knieschijf naar buiten komt en de hond is in pijn en moeite met lopen. Er zijn verschillende gradaties van ernst: Met een lichte patella luxatie van de knieschijf druk naar buiten komt, maar ook weer op zijn plaats wanneer de druk wordt losgelaten. Bij ernstige vormen knalt de knieschijf uit permanent of niet meer kan in het ergste geval plaats teruggelegd. Hier helpt alleen een operatie. Bovendien, groeistoornissen kan de elleboog bot en hip gewrichtsproblemen bieden pijn.

De mini-honden hebben ook vaak een gevoelige spijsvertering en kan krijgen door oneigenlijk voedselallergieën en huidproblemen. Oogziekten zo’n ongewone groei van wimpers of Staar ook kan leveren aan de kleine terriërs te creëren. Bovendien hebben ze de neiging om trachea en samenvouwen syndroom van Cushing , maar kunnen ook gevoelig nierziekten en blaasstenen zijn.

Dus je kleine hond gezond blijft

Laat uw Yorkshire Terrier regelmatig door de dierenarts onderzocht dit potentieel kan dus ziektes tijdig op te sporen en aan te bevelen tegenmaatregelen. Als je een voedsel ruimte die goed bestand is tegen je kleine viervoetige vrienden, moet u deze niet wijzigen mogelijk.

Om tracheale instorting te voorkomen, is het raadzaam om de hond te leiden met gerechten voor een wandeling, nooit met een kraag. Ook de hoogte van elke wijziging in uw gedrag Yorkies. Als hij is lame, ongemotiveerd handelingen of stopt met eten: Uit naar de dierenarts!