Wormen bij katten: Symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Wormen bij katten: Symptomen

Wormen bij katten komen vaak voor en zijn niet alleen Freigängern probleem. Zelfs indoor katten niet altijd immuun voor de gemeenschappelijke parasieten blijven. Juist daarom katteneigenaars gevoelig voor de symptomen van een parasitaire besmetting moet zijn.

Würmer bei Katzen: Betroffene Stubentiger wirken oft müde und lustlos — Bild: Shutterstock / berna namoglu

Wormen bij katten zijn niet altijd makkelijk te herkennen. Vooral in het begin stadium nauwelijks opgemerkt dat de worm besmetting, ook kan het zich heel anders uit te drukken. Doorslaggevend voor de symptomen niet alleen het soort parasiet verschillende factoren zoals de gezondheid van de kat, hun leeftijd en hun veerkracht. Een voorzorgsmaatregel bezoek aan de dierenarts is aan te raden als u een of meer van de volgende functies op uw huisdier te ontdekken.

Wormen bij katten: Symptomen

Katten die wormen daad, hebben vaak verzwakt en moe. Je motivatie afneemt, de vacht ziet er saai en Shaggy. Op de rug kan leiden tot haaruitval. Bij jonge dieren een worm besmetting leidt soms tot een opgeblazen buik, terwijl de volwassen katten gewicht te verliezen en kan uitgehongerd kijken. Slechte wondgenezing en ziektegevoeligheid zijn ook aanwijzingen van een worm besmetting. Je moet ook een dierenarts te bezoeken als je kat heeft vaak diarree, braken en worm of bloed in de ontlasting heeft.

Kunnen verduidelijken symptomen van een wormbesmetting bij de dierenarts

Een geavanceerde worminfecties kan bloedarmoede en verschillende ziekten van het betrokken dier veroorzaken. Bijzonder hard het kan voldoen aan de jonge en zwakke dieren. Daarom moet de nauwkeurige diagnose dierenarts vragen. Hij maakt ook duidelijk aan wat wormen zijn en welke stappen de behandeling nuttig zijn. Aan de veilige kant te gaan wanneer uw huisdier vanaf het begin met een vermifuge beschermen tegen de vervelende infectie. U kunt contact opnemen met uw dierenarts en bij de apotheek.