Wormen bij honden: Symptomen en diagnose

By | Styczeń 27, 2015

Wormen bij honden: Symptomen en diagnose

Wormen bij honden kan zich manifesteren op verschillende manieren. Het is van cruciaal belang voor de aard en de ernst van de symptomen, hoeveel en hoe ver gevorderd de worm besmetting. Het is ook belangrijk te weten wat voor wormen, en hoe oud het zieke dier. Voor de definitieve diagnose, moet een dierenarts worden geraadpleegd.

Ein müder, geschwächter Hund könnte unter Wurmbefall leiden — Bild: Shutterstock / Reddogs

Wormen bij honden zijn niet altijd makkelijk te herkennen, maar vooral gevaarlijk voor jonge honden, kunnen ze gemakkelijk besmet met spoelwormen geworden. Je moet alert voor de volgende symptomen zijn: Het dier lijkt over het algemeen verzwakte en verliest gewicht. De viervoeters kunnen symptomen zoals braken, irritatie van de huid, hoesten, bloederige diarree of een opgeblazen buik zien. Jeuk in de anus, die zich uitdrukt door de dia’s met je billen op de grond, is een even duidelijk teken van het vertrek van de zichtbare en rijst-graan-achtige lintworm leden. Darmobstructie, bloedarmoede en ontstekingen zijn al tekenen van een geavanceerde worm besmetting. Een bezoekje aan de dierenarts is hier dringend nodig.

Belangrijk: diagnose van de dierenarts

Met verdenking op wormen, de dierenarts voert eerst een microscopisch onderzoek van de hond afval naar de worm soorten te definiëren. Aangezien de worm eieren van sommige soorten parasieten worden uitgescheiden onregelmatig, maar het kan zijn dat er meer onderzoek nodig is om uit te sluiten van een foute diagnose. Als de hond terwijl symptomen van worminfecties shows maar geen eieren worden gedetecteerd in zijn uitwerpselen, wordt meestal uitgevoerd bloedonderzoek. Dit kan ook bedreigingen te detecteren, zoals hartworm. Na een zorgvuldige diagnose van de dierenarts bepaalt dan de noodzakelijke behandeling stappen en in het algemeen: Hoe sneller een worm besmetting is geconstateerd, des te beter is de prognose voor een spoedig herstel van de hond.