Wormen bij honden: Preventie

By | januari 27, 2015

Wormen bij honden: Preventie

Wormen bij honden zijn niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. Een onopgemerkt worminfecties kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s zoals bloedarmoede, ontsteking en intestinale obstructie. Dus dat het niet zo ver komen, hieronder zijn een paar tips om wormen te voorkomen dat uw hond.

Vorbeugung gegen Würmer: Aufpassen, was der Hund frisst — Bild: Shutterstock / jurra8

Een goede manier om wormen te voorkomen dat uw hond, regelmatig ontwormen. U moet melden om de drie tot zes maanden worden uitgevoerd en soms voorkomen dat nieuw ingeslikt larven en wormeieren kunnen uitgroeien tot wormen. Bijzonder nuttig is de worm behandeling in hoog-risico groepen zoals jachthonden die veel en zonder toezicht buiten te brengen. Wanneer een pup moet de eerste worm behandeling leeftijd 10 tot 14 dagen worden toegediend. Een regelmatige check-up door uw dierenarts biedt hondenbezitters duidelijkheid over de gezondheid van hun huisdieren: Wie kan door een dierenarts om gevaarlijke parasieten worden onderzocht, zoals hartworm twee keer per jaar, zijn hond is aan de veilige kant.

Voorkomen dat wormen: Wat ze thuis kan doen

Als u wilt uw hond tegen wormen te beschermen, moeten aandacht besteden aan een schone woon- en ruimte van zijn trouwe viervoeter. De reiniging van het milieu met een zout water oplossing is vooral effectief tegen wormen. Bovendien is het belangrijk om te kijken wat de hond eet. Rauw vlees en slachtafval kan de worminfectie bevorderen en daarom niet thuishoren op het menu van het huisdier. Bij het lopen, is het ook voorzichtig zijn slechts bij jonge honden die ze eten geen dierlijke uitwerpselen. Contact met loslopende honden en knaagdieren moet ook worden vermeden.

Regelmatige controles door vlooienbesmetting

Sinds Vlooien lintwormen kan overbrengen, periodieke controle na elke vlooienbesmetting is nuttig. Wie wil gaan naar zijn huis hond op vakantie, is ook moet eerst de dierenarts, die stelt gezondheidsrisico’s zijn bestemming te informeren. Eventueel een bescherming tegen vlooien, muggen en ander ongedierte op voorhand is aan te raden. En als de symptomen van worminfecties optreden ondanks alle voorzorgsmaatregelen met uw hond, het is in wezen belangrijk, zo snel mogelijk naar de dierenarts te bezoeken.