Wormen bij honden: Oorzaken van infectie

By | Styczeń 27, 2015

Wormen bij honden: Oorzaken van infectie

Wormen bij honden kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn verschillende soorten wormen die een hond kan infecteren en leiden tot verschillende symptomen. Om een worm besmetting voorkomen, is het nuttig om potentiële infectie te begrijpen.

Wichtig bei der Hundehaltung: Regelmäßige Wurmkuren — Bild: Shutterstock / Esterio

Waarschijnlijk is de meest voorkomende oorzaak van een infectie met wormen bij honden is de overdracht van parasieten over haar mond. Honden zijn nieuwsgierig, ruiken en likken op veel dingen die je ontdekt op hun weg door de stad en de natuur. Van bijzonder belang wordt vaak beschouwd als de andere viervoetige hond afval die eindigt met een Happs in de maag van uw favoriet. Als de ontlasting besmet met worm eieren, bereiken ze de darm waar ze zich ontwikkelen en symptomen zoals ontsteking, braken of jeuk kan veroorzaken. Tip: Heeft u een oogje houden op wat uw hond eet wanneer gaan voor een wandeling.

Besmetting via de voeding

Het eten kan een oorzaak zijn van wormen bij honden. Deze omvatten zowel de dieren op zijn expedities ontdekten uw hond door de natuur en eet. Ze dienen de worm larven als tussengastheer en voer vervolgens hoe de ontlasting in de darm van de hond. Karkassen van vogels, muizen of andere kleine dieren zijn niet inherent gevaarlijk voor de gezondheid van de hond, maar zijn een mogelijke oorzaak voor wormen vraag. De infectie kan optreden in zeldzame gevallen via besmet rauw vlees.

Wormen bij honden door muggen

In sommige gevallen wordt de infectie door wormen bij honden uitgevoerd door de huid, zoals in mijnworm. Een gemeenschappelijke vooral in Zuid-Europa wordt veroorzaakt door muggen die hartworm kan overbrengen. Wie wil gaan met zijn hond op vakantie, moet het mogelijk voorkomen van infectie en vragen zijn dierenarts voor advies. Heartworms leven zoals hun naam al doet vermoeden, in het hart van de hond – tenminste als ze volgroeid zijn. Hart wormen lodge zich in de longen.

Wanneer moeders besmetten ongeboren pups

Bijzonder gevaarlijk zijn wormen bij honden wanneer een moeder zwanger is. Besmet de teef, kan de worm larven via een omweg in de baarmoeder of de melkklieren te bereiken. Van daaruit worden de wormen doorgegeven aan de ongeboren pups. Vooral bij jonge dieren wormen de oorzaak van ernstige gezondheidsproblemen die resulteren in ernstige gevallen zelfs de dood kan zijn. Het is des te belangrijker om regelmatig voorkomen worming wormen bij honden.