Welke ziekten kunnen een Chihuahua te krijgen?

By | februari 5, 2015

ChihuahuaWelke ziekten kunnen een Chihuahua te krijgen?

Hoewel de kleine Chihuahua hond ras is een zeer robuuste, maar toch zijn er typische, erfelijke ziekten die kunnen optreden met hem. Wat heb je te kijken en bij het ​​gebruik van de mini hond naar de dierenarts moet gaan, klik hier.

Hoewel Een gerenommeerde hondenfokkers probeerde waar mogelijk te voorkomen ziekten Chihuahua rastype. Maar een zekere aanleg voor bepaalde kwalen en klachten kunnen nog steeds.

Hartproblemen en andere ziekten Chihuahua

Veel kleine honden zoals de Chihuahua kan een zogenaamde mitralisklepregurgitatie in leeftijd krijgen van acht jaar. Het is een hartziekte waarbij de mitralisklep niet goed sluit. Vervolgens stroomt het bloed van de linker hartkamer in het linker atrium en de hartspier harder pompen. Met regelmatige check-ups en tijdige behandeling, echter, de Chihuahua kan leven met de ziekte.

Chihuahuas ook draaien als Yorkshire terriërs en andere kleine rassen dreigen te lijden van een dislocatie van de patella. Dit beschrijft een type bindweefsel zwakheid, die kan springen van de patella en beweeg het gewricht. Afhankelijk van de ernst, gebeurt pas na druk of zelfs op eenvoudige bewegingen. Bovendien kan de mini honden krijgen Progressieve Retina Atrofie, een oogziekte die leidt tot blindheid. Vooral kleine Chihuahuas en Chihuahua pups kan frequente bloedglucoseverlagende verder.

Waarschuwing tekenen van de ziekte? Uit naar de dierenarts!

Een Chihuahua neigt genetisch bepaald om zogenaamde omgekeerde niezen. Dit kan duidelijk geworden dat de Mini hond plotseling hectische ademhaling en hapt. Vaak gebeurt dit met opwinding en werkt in op de hondenbezitter aanvankelijk eng. Echter, heb je niet nodig om onmiddellijk naar de dierenarts, want als je rustig je Chihuahua en masseer zachtjes de nek naar het lichaam, de aanval verdwijnt weer.

Als uw hond, maar zien er erg onrustig slapen opvallend veel verzwakt en lijken apathisch of anderszins abnormaal gedragen, dient u dit te verduidelijken door de dierenarts. Dit geldt ook als de Chihuahua spijsvertering of eetlust verstoringen die verlamt of hobbelt of sterke schudden.

One thought on “Welke ziekten kunnen een Chihuahua te krijgen?

  1. samantha

    Mijn chihuahua heeft sinds een paar dagen een balletje wat uitsteekt uit haar anus, ben naar de spoed dierenarts geweest en die heeft het terug geduwd en ik heb voor 5 dagen anti biotica gekregen en daarna moet ze geopereerd worden om te kijken of het van binnen ook zit In de middag/avond was het balletje/poliep er weer een beetje uit
    Wat moet ik doen ? het bloed nu af en toe een heel klein beetje als ze naar buiten is geweest voor haar behoeft te doen

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *