Welke vaccinaties zijn nuttig voor katten?

By | Styczeń 26, 2015

Welke vaccinaties zijn nuttig voor katten?

Als het gaat om vaccinaties voor katten zijn de geesten: sommige kunnen zij nodig acht, andere overbodig. Welke van de vaccinaties zijn eigenlijk nuttig, klik dan hier.

Impfungen gegen Leukose und Katzenseuche sind eine wichtige Vorsorge – Bild: Shutterstock / Kachalkina Veronika

Vaccinatie tegen feliene leukemie en kattenziekte zijn belangrijk bij het voorkomen – Foto: Shutterstock / Kachalkina Veronika

Er zijn een aantal ziekten , waarin u uw kat vriend kan beschermen alleen door vaccinatie. In deze gevallen een periodieke omschakeling van bescherming is belangrijk. Vaccinatie van katten bijvoorbeeld bijzonder nuttig bij de kattenziekte.

Vaccinaties: kattenziekte, hondsdolheid en Co.

Panleukopenie is een potentieel fatale gastro-intestinale aandoeningen. Een vaccinatie wordt hier sterk aanbevolen – vooral bij jongere dieren, de symptomen zijn vaak slecht. Vooral in de Freigängern geldt ook voor de rabies . Hoewel Duitsland is sinds 2008 als vrij van rabiës, maar als uw kat zwerft buiten een voorzorgsmaatregel moet je nog steeds denkt over vaccinatie. leukose is een virale ziekte die via speeksel wordt overgedragen. Kittens kunnen worden besmet via de moedermelk, bijvoorbeeld. Vaccinatie kan hier levens redden.

Immunisatie van katten: Tips

Ook belangrijk is immunisatie tegen niesziekte. Wat ons een lichte verkoudheid en is dus niet zo slecht, kan meer gevaarlijk voor katten. In het ergste geval kan de longen worden besmet met bacteriën. Vooral wanneer meerdere fluwelen poten aan elkaar en / of ze kunnen buiten, je moet nadenken over een vaccinatie. Merk echter op dat dergelijke vaccins niet kan voorzien honderd procent veilige bescherming – vergelijkbaar met het griepvaccin bij mensen. De zogenaamde ‚niesziekte vaccinatie complex bestaat uit vier types: Feline herpesvirus, kattencalicivirus, chlamydia en Bordatella bronchiseptika.