Waterige ogen bij katten: Mogelijke oorzaken

By | januari 26, 2015

Waterige ogen bij katten: Mogelijke oorzaken

Waterige ogen bij katten kunnen vrij onschuldig oorzaken hebben, maar ook wijzen op ernstige ziekten. Veranderingen in het oog van de kat moet altijd worden verduidelijkt telkens met een dierenarts.

Die Augen einer gesunden Katze sind klar und tränen nicht – Bild: Shutterstock / Shvaygert Ekaterina

Een gezonde kattenoog wordt aangegeven door het zicht van de kat. De huid rondom de ogen is schoon en kleeft niet. Knipogende kat ooit, is gezwollen, kleverige ogen of Tear dieptepunt in de vacht, geeft dit aan dat er iets mis is.

Mogelijke oorzaken van tranende ogen

Tranen van de ogen van de kat, katten ogen zijn gewoon een beetje en de tranen duidelijk vaak gewoon geïrriteerd alleen door tocht of wind. Het kan ook zijn dat een wimper van het dier is veranderd in het oog en het oog nu permanent uitgeput, hetzelfde geldt voor vreemde voorwerpen zoals zand, vuil of stof.

Een blessure kan ook de oorzaak zijn en ziet net na een gevecht, meestal een beetje erger en vaak bloederig uit. Een ziekte zoals conjunctivitis of niesziekte wordt vaak geassocieerd met slijm afscheiding uit ogen en andere symptomen. Schimmelinfectie of een allergische reactie kunnen ook oorzaken van tranende ogen.

Met betraande ogen naar de dierenarts?

Als het gaat om de gevoelige katten ogen, moet u naar de dierenarts lieve kleintje te vaak dan een keer. Als de tranen stromen is duidelijk en niet te sterk, en ze hebben geen andere symptomen opmerkt, kunt u eerst contact op met de telefoon dierenarts als hij denkt dat het zinvol is dat ze passeren of als ze een beetje kan wachten.

U moet onmiddellijk contact op met een dierenarts als de ontlading is slijmerige of bloederige tranen, de ogen zijn gezwollen, of je blessures in de buurt van het oog te ontdekken. Hoe om te gaan met oogletsel eerste hulp te verlenen, leren hier .