Wat zijn spondylose bij honden?

By | Styczeń 27, 2015

Wat zijn spondylose bij honden?

Spondylosis zijn tandvormige calcificaties op de rug van de hond. U kunt oa worden veroorzaakt door slijtage en verschillende symptomen veroorzaken in de getroffen dieren.

Spondylosen können sehr schmerzhaft für den Hund sein – Bild: Shutterstock / J. Bicking

De redenen voor de vorming van spondylosis kan aangeboren in honden, maar ook resulteren uit houding problemen of overbelasting bijvoorbeeld. Tot aan de eerste symptomen van het bewegingsapparaat stoornis tonen, kan het een tijdje duren.

Mogelijke symptomen van spondylose

Honden die spondylosis van de wervelkolom worden meestal geplaagd door pijn en niet meer zo beperkt tijdens normaal. Hun eigenaars kunnen dan meer kans dat de rug van uw hond en buigt ongewoon gevoelig voor aanraking. Het kan zijn dat het dier achterblijft plots of onzeker. Moeite met opstaan ​​of gevoeligheid voor koude en natte weersomstandigheden zich ook voordoen.

Op verdenking van spondylose, en meer in het algemeen, als u veranderingen in houding of beweging sequentie van de hond ziet, moet een bezoek aan de dierenarts op het programma zo snel mogelijk.

Behandeling bij de dierenarts

Als de ziekte wordt gediagnosticeerd door een dierenarts, kan de arts meestal vertragen de progressie met medicatie. Afhankelijk van de conditie van het dier zoals pijnstillers worden gebruikt. Het dagschema wordt gewoonlijk bekend inmiddels instandhouding iets. traplopen en zware bijvoorbeeld hond sporten, moet worden vermeden.

Hoe eerder de behandeling begint, hoe beter. De conditie van de hond kan snel verslechteren in onbehandelde spondylose. Geknepen zenuwen en breuken of scheuren in het bot bruggen kunnen optreden. Daarnaast spondylose met andere gezondheidsproblemen, zoals mei artrose of een hernia heb begeleid, maar het niet hebben.