Wat zijn de oorzaken reuma in de kat?

By | Styczeń 26, 2015

Wat zijn de oorzaken reuma in de kat?

De articulaire reuma ziekte is zeer pijnlijk voor een kat. Een van de oorzaken van het lijden vaak een slecht functionerende immuunsysteem. Een remedie is nog helaas nog niet mogelijk.

Besonders ältere Katzen leiden häufig unter Rheuma – Bild: Shutterstock / Komar

In totaal zijn er 400 verschillende vormen van reuma. Een veel voorkomende daarvan is reumatoïde artritis , vaak last van katten. De artritis kan verschillende oorzaken hebben. Maar voor de Stubentiger is zeer pijnlijk in ieder geval wat hij zijn mensen zeggen natuurlijk erg moeilijk. Maar hoe precies wordt gecreëerd reuma in de kat toch?

Immuunsysteem kan bijdragen aan de ontwikkeling

Exacte wetenschappelijke bevindingen over de oorzaken van reumatoïde artritis zijn momenteel niet beschikbaar. Maar aangenomen wordt dat het immuunsysteem een ​​belangrijke rol bij de vorming speelt. Reuma bij katten wordt vaak aangeduid als autoimmuunziekte – dwz endogene stoffen zoals kraakbeen cellen van het immuunsysteem worden aangevallen. De dierenarts is in dit geval meestal heet reumafactor in het bloed van de kat vriend.

Reuma bij katten: Pijnlijke artritis

Een kraakbeenschade is voorstander van de ontwikkeling van reumatoïde artritis duidelijk. De arts kan aantonen dergelijke schade met röntgenstralen. Wanneer het immuunsysteem van de kat valt het kraakbeen bovendien leidt dikwijls tot pijnlijke ontsteking van de gewrichten. Deze schade in de gewrichten van het dier kan niet ongedaan worden gemaakt.

Iets extra belasting op de gewrichten, kan reuma promoten van uw kat. Risicofactoren voor bijvoorbeeld telt overgewicht . Oude katten zijn uit gewrichtsproblemen vaker getroffen dan jongere.